Vooruit Kapellen vraagt betere organisatie van Parkies Kapellen

Tom Namurois in het park van Kapellen

KAPELLEN – Donderdag 11 augustus, konden de Kapellenaren opnieuw genieten van een heerlijk optreden van Parkies in het gemeentepark van Kapellen. Deze keer was het de beurt aan de coverband ‘ABBA4U’ die liedjes brachten van de groep ABBA. Het goede weer en een goeie line-up zorgden er voor dat er heel veel volk was afgezakt naar het gemeentepark. De sfeer was geweldig, maar wie dorst had, moest héél veel geduld hebben.

Gemeenteraadslid Tom Namurois (Vooruit): ‘Parkies is een interessant concept waar we met z’n allen van kunnen genieten tijdens de zomermaanden, maar er zijn zaken die echt beter moeten.’ Parkies stelt deze zomer een goeie line-up voor die veel volk trekt en daar ben ik blij om, het is dan ook heel fijn om met vrienden, kennissen en familie te genieten van een leuke avond vol muziek. Maar als je op deze warme zomerdagen wil genieten van een drankje, heb je vooral veel geduld nodig. Eerst kan je al een lange tijd aanschuiven om drankbonnetjes te kopen. Eens je dat gelukt is, wacht je een nog langere rij aan die ene en enkele dranktoog. Tijdens het optreden van ABBA4u stonden op een gegeven moment een paar honderd mensen dicht tegen elkaar gepakt aan te schuiven aan de toog.
Tom Namurois: ‘Het is onbegrijpelijk dat Parkies slechts één toog voorziet. Parkies trekt steeds veel volk naar het park, maar als je iets wil consumeren heb je heel veel geduld nodig. Een tweede toog is absoluut geen overbodige luxe. De organisatie Parkies laat hier vele duizenden euro’s liggen en het geduld dat de Kapellenaar moet opbrengen, zorgt voor een demper op de sfeer. Dit kan beter.”

In tegenstelling tot andere jaren, kreeg de Kapelse Korfbalclub, die haar clubhuis in het park heeft, dit jaar geen toelating om drank te serveren. Tom Namurois: ‘Het is vreemd dat het gemeentebestuur geen toelating heeft gegeven aan de korfbalclub om dranken te mogen serververen in hun clubhuis tijdens de parkconcerten. De samenwerking tussen Parkies en de korfbalclub is steeds positief verlopen. Als het bestuur deze beslissing niet had genomen, dan werd het geduld van vele dorstige Kapellenaren niet zo sterk op de proef gesteld en was de Kapelse korfbalclub blij met de extra opbrengst. Een win-win situatie.’

Donderdag 18 augustus is het de beurt aan ‘Cookies and cream’. ‘Dat wordt opnieuw een top-avond en dus zal het park opnieuw vol lopen. Daarom vraag ik het gemeentebestuur om deze week nog in overleg te gaan met Parkies om een extra toog te voorzien. Dat kan een tweede toog van Parkies zijn of de heropening van het clubhuis van de korfbal. Een oplossing is noodzakelijk, want anders botsen we opnieuw op hetzelfde probleem. Een goed event bestaat niet enkel uit een goeie line up. Ook een goede organisatie van bonnetjes- en drankverkoop is belangrijk.

Hopelijk komt het tegen volgende week in orde. Zo niet, moeten we toch durven kijken naar alternatieven voor de volgende jaren. Ik ken immers voldoende Kapellenaren met enorm veel ervaring in de organisatie van dergelijke events en die zowel de line-up als de drank- en bonnenverkoop vlotter zouden laten verlopen.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder