Voor de negende maal dierenwijding in Stabroek

Zondag 28 oktober was een typische herfstdag, ’s morgens had het licht gevroren maar al gauw kwam het zonnetje erdoor en werd het aangenaam om met het lievelingsdier naar de dierenwijding te komen.

Naar goede gewoonte was er eerst de misviering in de kapel van de Heuvels, voorgegaan door deken Jef Barzin en opgeluisterd door het hoornblazersensemble Fugamus uit Wommelgem.  De mooie rode uniformen en de blinkende instrumenten gaven het geheel een speciale uitstraling.  Buiten stonden mensen en dieren geduldig te wachten op de jaarlijkse wijding. Het werd een lange stoet van paarden, met of zonder koets, honden en zelfs ezels die bij deken Barzin langskwamen om te worden gezegend en er waren Sint Hubertusbroodjes of “Huibekens” genoeg voor mens en dier. Op de achtergrond gaven de jachthoornblazers het beste van zichzelf en stonden de jenevertjes, warme soep en andere lekkere dingen te wachten op hen die vooral kwamen voor de sfeer.

Volgend jaar is er voor het tiende jaar een dierenwijding en dit belooft ongetwijfeld een speciale gebeurtenis te worden.

L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *