Volop kindervermaak tijdens Winterfeest in het Karrenmuseum


Het Winterfeest op zondag 17 december in het Karrenmuseum belooft dit jaar een bijzonder spektakel te worden; nooit eerder was er tijdens dit evenement zoveel te zien en beleven. Absolute blikvanger is de nostalgische zweefmolen ‘Friederich Heijn’ uit 1925 met plaats voor 36 mensen. Verder zijn er onder meer een vuurshow, een kinderboerderij, ezelritjes, verschillende muzikale optredens, straattheater en natuurlijk ook een sfeervolle markt voor de laatste kerstaankopen.
“De jongste jaren hebben we het aantal evenementen in het park van ons Karrenmuseum flink uitgebreid en zijn ook de bezoekersaantallen alsmaar gestegen,” vertelt directeur Leo van den Berg. “Het is heel leuk om te zien dat zeker ook kinderen het hier steeds naar hun zin hebben. We proberen steeds weer iets origineels voor hen te bedenken en speciaal voor dit Winterfeest is ons oog gevallen op een prachtige zweefmolen. Het is een hele operatie om de attractie hier te krijgen, we zullen er zelfs in de nacht voor het Winterfeest ons bed voor uit moeten om de molen hier mee op te bouwen. Hopelijk zal het resultaat er zijn en zien we ’s middags veel lachende gezichtjes.”
Kindervermaak
“Behalve de zweefmolen is er nog volop te beleven voor de jonge bezoekers van het Winterfeest. Vanaf 14 uur is er bijvoorbeeld een muzikaal optreden van leerlingen van de basisscholen Mariaberg en de Potlodenschool. Voor kinderen die van dieren houden is er onder meer een kinderboerderij ingericht met de meest uiteenlopende diertjes, een hoefsmid zal een paard komen beslaan en net als andere jaren lopen er ezeltjes rond waarop de kinderen een rondje kunnen rijden. Verder kunnen kindjes worden geschminkt en in het onthaalgebouw van het museum is heel de middag een professionele fotograaf aanwezig die de jeugdige bezoekers in een originele en sfeervolle setting kan fotograferen,” aldus Leo van den Berg.
Vuurshow
Wie nog op zoek is naar kerstcadeautjes kan tijdens het evenement terecht op de wintermarkt in het park. Daar zijn zo’n 40 kramen met de meest uiteenlopende en vaak ambachtelijke producten. In de loop van de middag zijn er verder verschillende ambachtelijke demonstraties in het park te zien, worden er vlakbij de winterbar drie sketches straattheater opgevoerd en de twee orkestjes Saxilicious en Chabaretti Orchestra zullen extra sfeer geven aan het Winterfeest. Bij het vallen van de avond zal een artiest van Circus Paljasso het Winterfeest afsluiten met een originele vuuract.
Praktisch
Het Winterfeest in het Karrenmuseum vindt plaats op zondag 17 december van 13.00 tot 18.00 uur en de toegang is volledig gratis. Meer informatie vindt u via de Facebook-pagina van het Karrenmuseum.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *