Volgende week hinder voor Picolo-site

Sinds eind september verplaatsen en vernieuwen de nutsbedrijven hun kabels en leidingen vanaf het Kerkepad richting Picoloplein. Volgende week trekken ze de kabelbundel dwars door de rijweg van Picoloplein via een open sleuf. De aansluiting van Picoloplein met de Dorpsstraat/Laageind is dan van maandagochtend 21 tot vrijdagnamiddag 25 oktober onderbroken voor verkeer. De Picolo-site en de parkeerzone is zolang bereikbaar via de Conservenweg.

In de herfstvakantie: enkelrichtingsverkeer in Laageind van A12 richting centrum
Om twee belangrijke doorsteken van de ene zijde van de weg naar de andere zijde uit te voeren, geldt van maandag 28 t.e.m. donderdag 31 oktober enkelrichtingsverkeer in een gedeelte van Laageind. Namelijk vanaf de school PITO tot aan het kruispunt met Abtsdreef en Picoloplein. Zo kan de aannemer telkens een helft van de rijbaan innemen voor de sleuf- en kabelwerken om op die manier de straat Laageind in twee etappes te kruisen.  
 
Richting centrum rijdt verkeer daarbij in éénrichting op de beschikbare rijhelft naast de werkzone. Richting A12 en haven volg je een omleiding via Abtsdreef, Monnikenhofstraat en Krommeweg naar oprit 12 Berendrecht. Via de A12 kan je vervolgens alle richtingen uit.
 
Voor fietsers is er geen wijziging. Het huidige fietspad aan de noordzijde (Laageind, kant Torense Weg) blijft beschikbaar.
Deze werken en de invoering van de tijdelijke enkelrichting zijn bewust in de schoolvakantie gepland. Zo ondervindt het schoolverkeer er geen hinder van en is de impact op het verkeer minder groot.
 

 
 
Verloop nutswerken vanaf november: voor Pito en verder richting A12
Na de herfstvakantie werken de nutsbedrijven verder vanaf de Picolo-site richting A12. Op maandag 4 en dinsdag 5 november kruisen ze eerst de Conservenweg. Dit gebeurt in twee helften zodat deze straat bereikbaar blijft. Vervolgens werkt men gedurende anderhalve week aan de voorzijde van school PITO. Om er veilig te kunnen werken schuiven we hier de rijstroken tijdelijk verder weg van de school. De Kiss & Ride zone aan de overzijde wordt hiervoor in de herfstvakantie klaargemaakt om er het verkeer richting A12 over te laten passeren. 
De nutswerken hebben nog tot eind dit jaar nodig aan de zuidzijde van de N111 Laageind. Ten vroegste na Nieuwjaar, afhankelijk van weersomstandigheden, starten de nutsbedrijven aan de overzijde van Laageind (even huisnummers = kant Torense Weg). 
november en december: enkele dagen beurtelings verkeer op Laageind
Buiten de dwarsingen tijdens de herfstvakantie, waarbij tussen PITO en Abtsdreef/Picoloplein enkelrichting geldt, dienen de nutsleidingen nog op drie plaatsen de N111 Laageind dwars te kruisen. Deze doorsteken zijn minder ingrijpend en kunnen gebeuren zonder enkelrichting in te voeren. Tijdens deze werken zal verkeer wel beurtelings via tijdelijke lichten de werkzone moeten passeren.  
info: www.wegenenverkeer.be/stabroek. Vind je hier geen antwoord op je vraag, dan kan je terecht bij het team van de bereikbaarheidsadviseur via 0468 03 53 84 of bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *