Vliegbasis uit Nederland informeert Essenaren


Aviolanda Woensdrecht is de ontwikkeling van het gebied op en rond de vliegbasis in Woensdrecht, Nederland. De impact van deze ontwikkelingen gaan over de gemeentegrens heen en zijn interessant voor inwoners van Essen. Daarom organiseren Aviolanda Woensdrecht en de gemeenten Essen en Woensdrecht op woensdag 15 februari 2012 een informatieavond waar mensen zich kunnen laten voorlichten over dit project.
Wat wordt er besproken?
Op de informatieavond worden Essenaren voorgelicht over de luchtvaartgerelateerde bedrijven die in Woensdrecht gevestigd zijn en over het aantrekken van nieuwe bedrijven in deze branche. Inwoners van Essen krijgen door het vliegverkeer soms te maken met geluidshinder. De informatieavond geeft meer inzicht in het aantal vliegbewegingen. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de grensoverschrijdende flora en fauna, zal vanuit de gemeente Woensdrecht toelichting gegeven worden.
Daarnaast is er iemand van Vliegbasis Woensdrecht aanwezig om specifiek over de militaire basis informatie te verschaffen.
Opleidingen volgen in Nederland
Tot slot wordt er ook een presentatie gegeven over de opleidingsmogelijkheden voor aankomende luchtvaarttechnici. Jongeren die hierin geïnteresseerd zijn, zijn uiteraard ook van harte welkom. Een mooi voorbeeld is Suzy Kerstens. Zij woont in Essen, maar volgt in de gemeente Woensdrecht de opleiding tot vliegtuigonderhoudtechnicus.
Woensdrecht en de luchtvaartindustrie
De gemeente Woensdrecht is een buurgemeente van Essen en herbergt al meer dan 75 jaar een landingsbaan en een vliegbasis. Er zijn toonaangevende bedrijven gevestigd zoals Logistiek Centrum Woensdrecht (Defensie Nederland), Dutch Aero Services, Fokker Services en nog veel meer.

Programma
De vergadering gaat van start om 19.30 uur. Verschillende sprekers doen thema’s aan zoals scholingsmogelijkheden, fauna en flora en defensie. Om 20.35 uur is er een pauze voorzien. Tussen 21.15 en 21.30 uur kan het publiek nog vragen stellen. De volgende sprekers komen aan bod:
– Burgemeester gemeente Essen (Gaston Van Tichelt)
– Burgemeester gemeente Woensdrecht (de heer Fränzel)
– Aviation Training Group (Communicatieadviseur Moniek Schoofs)
– Beleidsmedewerker Groen gemeente Woensdrecht (Sven Willemsen)
– Directeur Business Park Aviolanda (Rob Sturm)
– Defensie Nederland (Majoor van der Veen)

Praktisch:
Wat?        Informatiebijeenkomst Aviolanda Woensdrecht
Wanneer?    Woensdag 15 februari 2012 om 19.30 uur
Waar?        ’t Gildenhuys, Stationsstraat 57-59, 2910 Essen

Meer info?    
HYPERLINK www.aviolanda.nl – Communicatiedienst Essen, 03 670 01 46,   info@essen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder