VK Geel Zwart 89 tegen nieuwkomer De Nieuwe Kroon

Derde wedstrijd van het seizoen, en weer tegen een nieuwkomer in eerste afdeling. Aan de skipiste in Wilrijk moesten onze jongens gaan proberen om het puntenaantal op te drijven. Maar ook nu bleek dat niet zo voor de hand liggend. Het was de thuisploeg die, met verzorgd voetbal, de match het beste begon. Maar dat leverde in de eerste 20’ geen echt grote doelkansen op. Maar vanaf dan werd er een versnelling hoger geschakeld door beide ploegen. De eerste grote kans was voor de bezoekers. Een snelle counter via Gert Van Dorst kwam via Alex Maher en terug Gert in de voeten van Dave Corten. Zijn schot werd jammer genoeg afgeblokt en in corner verwerkt. Die corner leverde niks op en in de daarop volgende aanval van de Nieuwe Kroon werd er gescoord. Maar gelukkig voor de bezoekers gebeurde dat uit buitenspel, zodat het nog altijd 0/0 bleef. Daarop weer 2 kansen voor Geel Zwart. Schot Dave C. net naast en schot Jurgen Braspennincx in de handen van de keeper maakte dat het erop ging lijken dat er voor rust niet ging gescoord worden. Maar 2’ voor rust kreeg de thuisploeg een uitstekende kans om toch nog met een voorsprong de rust in te gaan. Na een snelle aanval kon Glenn Van Bouwel de aanval enkel foutief stoppen. Jammer genoeg was dat in de backlijn, zodat er een penalty volgde. Maar, al voor de 3e keer dit seizoen, bleek onze goalie, Dave Heyman, in topvorm. Hij bleef weer baas van de situatie, zodat de ruststand 0/0 was.
De 2e helft kon Geel Zwart aanvankelijk gemakkelijk stand houden, en leek het of de thuisploeg zich een beetje vergallopeerd had de eerste helft. Ook werd de match wat potiger, met enkele overtredingen die soms net op of zelfs over het randje waren. Maar ook nu kwamen er geen zuivere doelkansen aan. En net toen iedereen dacht dat deze wedstrijd op een scoreloos gelijkspel ging uitdraaien, viel er in de laatste minuut toch nog een doelpunt uit de lucht. Na een inworp zette de thuisploeg nog 1 keer door, en daar er bij de bezoekers plots grote gaten vielen, mocht de Nieuwe Kroon nog iemand vrij op doel schieten. Dit schot ging buiten bereik van onze doelman tegen de netten, en zo werd er in laatste instantie toch nog een punt verloren. Met slechts 1 punt op 9 kan er dus stilaan van een gemiste start gesproken worden. Maar kopjes niet omlaag, want volgende week is er weer een nieuwe kans. Dan is er de match op de Ponderosa tegen de Kauwe. Aftrap aldaar om 15u00. Tot dan!

Geel Zwart: Heyman Dave/ Glen Van Bouwel/ Joossens Michael/ Braspennincx Johan/ Claessens Wim/ Braspennincx Jurgen/ Corten Dave/ Sorra Ribo Tom/ Van Dorst Gert/ De Smet Mattia(59’ Srdic Micky)/ Maher Alex.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *