VK Geel Zwart 89 pakt punten tegen Iraki Stars

VK Geel Zwart 89   –   Iraki Stars    2-1
Zaterdagmiddag 8 oktober, dus tijd voor een partijtje voetbal op de Ponderosa. Tweede thuismatch van het seizoen voor Geel Zwart, en dit tegen een ploeg van de Luchtbal, nl. Iraki Stars. En al direct in de eerste minuut een serieuze waarschuwing voor de thuisploeg. Een snelle aanval van de bezoekers werd afgerond met een schot voorlangs. Daarna konden onze mannen het evenwicht snel herstellen en zelf met inzet en ook wel mooi voetbal enkele kansjes bijeen voetballen. Zo was er in de 7e’ een onrechtstreekse vrije trap die door Gert Van Dorst net naast werd geschoten. En 3’ later was het raak. Met een aanval uit het boekje, Bonny Fissers op rechts, pas op Stefan Verkuijl in het midden, hij op zijn beurt doorgeven naar Gert op links, en deze ging zijn kans van op de backlijn met een schot waartegen de bezoekende doelman geen verhaal had. 1-0 na 10’. Een verdiende voorsprong voor Geel Zwart. De wedstrijd ging verder goed op en af, maar echt in gevaar kwam onze keeper Wim Claessens niet, mede ook door het goed werk van de verdediging. In de 29’ dan was er weer een aanval van de thuisploeg die in eerste instantie nog kon afgeweerd worden, maar daar was plots weer Gert die met een afgeweken schot de 2-0 op het bord bracht. Verder in de eerste helft was er nog een kans voor Matia De Smet, maar hij kon net niet afwerken. Ruststand dus 2-0.
De 2e helft dan bracht meteen wat er ook werd verwacht, de bezoekers die met inzet op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Maar dat wou de thuisploeg absoluut vermijden, zodat er met man en macht werd verdedigd. Zo was er in de 11e’ een geweldige redding van onze doelman nodig om een tegen doelpunt te voorkomen. Maar 3’ later was het dan toch prijs. Iraki Stars kon plots iets te makkelijk door de buitenspelval glippen, waarna er plots iemand alleen voor Wim opdook en hij liet de mogelijkheid niet onbenut, 2-1 na 14minuten. Daarna roken de bezoekers een kans op meer en bleven ook de thuisploeg bestormen. Maar met grote inzet, en soms ook wat geluk, konden zij vermijden dat er nog gescoord werd. Zelf konden wij ook nog enkele kleine kansjes bij mekaar spelen, maar gescoord werd er niet meer. 2-1 dus de eindstand, en drie punten meer was het resultaat. Als er met deze inzet blijft  gespeeld worden, zullen er nog meer punten kunnen gepakt worden. Misschien volgende week al wanneer er naar Brasschaat gereisd word om aldaar Gooma United partij te geven. Aftrap aldaar om 15u15. Be there!!!

Geel Zwart 89: Wim Claessens/ Tom Sarra Ribo/ Bonny Fissers/ Michael Joossens/ Alex Maher/ Sam Robion/ Jurgen Braspennincx/ Stefan Verkuijl/ Gert Van Dorst(65’ Micky Srdic)/ Ronny Noens/ Mattia De Smet.