VK Geel-Zwart 89 kon tij niet meer keren tegen FC De Kuyper

Wanneer we de heenwedstrijd voor de geest zouden halen zat puntengewin er wel in voor GZ89. Een gelijkspel  en een mooie wedstrijd van beide partijen kan ik me nog voor de geest halen.
Winst voor GZ89 was nodig, daar FC Tol forfait had gegeven tegen Sodipa Dos sprong deze laatste over GZ89 in de rangschikking zodat GZ89 niet veel overschot meer zou hebben ten opzichte van de laatste 2 gerangschikten. Jammer genoeg zat winst er niet in, reeds in de 8ste min. was het prijs. Een aanval over rechts waarbij bezoekende middenvelder een vrije loop kreeg richting doel. Een juiste pas voor doel kon makkelijk tegen de netten worden geduwd. Nadien ging het spel mooi over en weer maar GZ89 kon niet echt dreigen. De Kuyper daar en tegen bracht ook mooie acties op het veld en deze konden af en toe wel voor moeilijke momenten zorgen in de verdediging maar GZ89 hield stand en zo werd de rust ingegaan met de 0-1 die in de 8ste min. al op het bord stond.
Na de pauze viel het 2de doelpunt ook na 8 min. een schijnbaar makkelijk getrapte foutbal voor doel werd verkeerd ingeschat door keeper Heyman die de bal niet kon klemmen. Een attente speler kon de rebound binnen tikken. Toch klapte GZ89 niet in elkaar door deze tegenslag en ging op zoek naar de aansluitingstreffer en ei zo na was hij daar. In de 18de min. corner voor de thuisploeg en het schot van Tom Sarra Ribo op doel spatte uiteen op de lat, dit verdiende meer. De counter die volgde was dodelijk voor GZ89. Mooie aanval over verschillende spelers eindigde in een perfecte voorzet en afwerking. 0-3, een koude douche voor de thuisploeg. Twee minuten later lag de eindstand, 0-4, vast. Ook nu werd een foutbal voor doel gedropt alwaar een vrijstaande speler ongehinderd kon binnenkoppen. De resterende 12 minuten konden de bezoekers het spel controleren zodat GZ89 niet meer bij machte was om het tij te doen keren of om de eerredder te scoren.
Na de wedstrijd, niet onbelangrijk, kregen beide ploegen de felicitaties van de scheids vanwege hun sportieve gedrag wat betreft verbaal en fysiek geweld tegenover hem. Hij beleefde een mooie en faire wedstrijd en hij hoopte om zulke wedstrijden meer op de velden tegen te komen.  Zaterdag, 1 februari, speelde GZ89 op de terreinen Noorse in Kapellen tegen SOK De Jongeren.