Vijfde koningskroon voor Dennis

LILLO – Op zondag 13 maart  gingen de ruiters van de Ware Gans Lillo op zoek naar een opvolger voor Tibo Maes. Die kroonde zich in 2020 tot koning.

Na het uithalen van uittredend Koning Tibo, startte omstreeks 15 uur het gansrijden op het Kazerneplein. Supporters van de ruiters verzamelden zich langzaam rond het parcours om zo op het hoogtepunt van het gansrijden hun favoriete ruiter aan te moedigen.

Er namen 22 ruiters deel aan de strijd. Ronde na ronde reden zij onder de galg.  De vorkmeester en de snijmeester deden hun werk. Rond 17.45 kon Randy Van Ceulen de ganzenkop uit het net rukken. Het net bleef echter aan de gans bengelen. De ruiters zetten zich extra scherp voor het hoogtepunt van de dag. Het was uiteindelijk Dennis Aendekerk die de kop wist te bemachtigen. Hugo Van Meir, voorzitter van de vereniging, kroonde de nieuwe koning.

Voor Dennis is het al de vijfde keer dat hij de koningskroon mag opzetten. Eerder werd hij koning in 2010 – 2014 – 2016 – 2018.

Dennis wordt op 30 april 38 jaar. Hij werkt bij Vorkliften Cuypers.  Zij vriendin Amber Struyf en zijn kinderen Lars en Sam deelden mee in de vreugde van de koning.
DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *