Vier nieuwe uitkijkplatformen voor de Voorkempen

De vlotten die in Stabroek op de Danckerseweg gebouwd zijn,
verwijzen naar het polderverleden van het gebied.

REGIO – Vanop vier spiksplinternieuwe uitkijkpunten in Brecht, Kalmthout, Stabroek en Wuustwezel ontdek je vanaf nu het landschap nog beter. Door goed te kijken naar het landschap ontdek je steeds meer de kleine details die het landschap tot dé Voorkempen maken.

Gedeputeerde Kathleen Helsen opende het platform in Brecht op 28 juni officieel en stak niet onder stoelen of banken dat ze blij was met de opkomst: “Jullie talrijke aanwezigheid hier illustreert het draagvlak voor dit project. LEADER investeerde 60.000 euro, de output is vele malen hoger door de symbiose van verschillende partners die hier samen aan werkten,” klonk het.  


Landschap leren lezen
Zo’n 25 studenten van de Thomas More Hogeschool uit Geel zorgden voor het ontwerp en de bouw van de uitkijkplatformen. Elk platform verwijst naar een typisch element uit het landschap.

Vier uitkijkpunten, vier uiteenlopende landschappen
In Wuustwezel herken je de Baileybrug in het uitkijkplatform. Van hieruit neem je een kijkje over het Marum – dat de grootste tijd van het jaar niet toegankelijk is. De vlotten die in Stabroek op de Danckerseweg gebouwd zijn, verwijzen naar het polderverleden van het gebied. Aan de Volkersweg in Kalmthout wordt je blik getrokken naar de typische knotbomen en het open landbouwlandschap. Aan de Kooldries in Brecht leidt het platform je tot op de oorspronkelijke hoogte van het gebied. Door de kleiwinning ligt het landschap hier heel wat lager dan oorspronkelijk.

De vlotten in de Danckerse weg te Stabroek


Educatief landschapsaanbod
Naast de bouw van de platformen maakten 15 studenten van de lerarenopleiding Thomas More uit Vorselaar een educatief landschapsaanbod. Enkele klassen uit de buurt konden al genieten van de eerste test. Als leerkracht kan je op wandel in de buurt van je school en samen met de leerlingen het landschap ontdekken. Eind augustus worden de pakketten gelanceerd en zijn ze (gratis) bruikbaar voor elke school.  

Nieuwe fiets- en wandelkaart vanaf 12 augustus verkrijgbaar
Karel Breugelmans, voorzitter toerisme Noordertuin kondigde tijdens de opening nog aan dat je vanaf 12 augustus een gloednieuwe kaart kan afhalen waarop zeven routes aangeboden worden, goed voor meer dan 123 kilometer fiets- en wandelplezier.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.