Vic Kloeck en Mariette Laurijssens 50 jaar gehuwd

Stabroek – Op 13 mei was het vijftig jaar geleden dat Vic Kloeck en Mariette Laurijssens in het huwelijksbootje stapten te Stabroek. Mariette werd geboren op 1 december 1938 en Vic zag het levenslicht in de Vossenpad te Stabroek op 16 februari 1937.  Vic is dus een rasechte Stabroekenaar.  Mariette is afkomstig van Berendrecht maar verhuisden samen met haar ouders naar Stabroek.
Vic en Mariette leerden elkaar kennen op den tram en bij de jeugdbewegingen. Na enkele jaren verkering maakte zij de grote stap en huwden op 13 mei 1961 in de Sint Catharinakerk te Stabroek. Het huwelijk werd destijds ingezegend door pastoor Vekemans. Na hun huwelijk trok het jonge paar in bij de ouders van de bruidegom in de Vossenpad en werd er druk gebouwd in den hof van de schoon/ouders waar een mooi huis met ingang in de Smoutakker werd gebouwd.  Een warme thuis voor hun drie kinderen Carine, Martine en Luc. Ondertussen is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen.
Mariette ging na de lagere school in Stabroek nog enkele jaren naar Ekeren waar zij de richting naad volgde.  Daarmee kon zij aan de slag in een naaiatelier te Borgerhout tot aan haar huwelijk.
Vic volgde na de jongensschool in de Smoutakker nog een opleiding in Sint Henricus en tot zijn 35 jaar bekwaamde hij zich in taal en expeditieopleiding in avondschool. Ondertussen vervulde Vic nog zijn legerdienst eerst in Koksijde als officier en nadien in Duitsland.
Vic heeft bij verschillende expeditiesfirma’s gewerkt waarvoor hij soms ook naar het buitenland moest. Zijn loopbaan sloot hij af bij Degussa waar hij op 60 jarig leeftijd met pensioen ging.
Hobby’s
Mariette is nog steeds drukdoende met het verzorgen van het huishouden, alles ligt er dan ook netjes en verzorgd bij. Af en toe haalt zij nog naald en draad boven en herstelt en vermaakt zij de kledij voor haar kinderen. Vic is dan weer een uitstekende kunstenaar. Aangesloten bij Open Atelier Schilders te Putte, waarvan hij bestuurslid is kan hij  er zich ten volle uitleven en schilderde al tal van mooi kunstwerkjes.
Samen met familie, vrienden en kennissen gaan zij hun gouden huwelijksjubileum vieren.
Wij wensen hen nog vele gelukkige en gezonde jaren toe!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *