Verrassingsreis “De derde Jeugd” Kapellen


Na de viering van het 45-jarig bestaan,begin september, van de seniorenvereniging “De Derde Jeugd” was het zaterdag 27 oktober,weer afspraak voor de jaarlijkse verrassingsreis.

Met een volle touringcar werd de tocht aangevat en kon het gokken naar de bestemming beginnen.Toen de bus richting Breda begon te rijden kwamen de verschillende mogelijkheden pas goed los. Nadat de wegwijzer Tilburg verscheen werd er zelfs “De Efteling” geopperd, maar ook daar lag onze bestemming niet. Dan maar uitkijken of het Hilvarenbeek zou worden? En inderdaad de bus nam afslag “Hilvarenbeek-Beekse Bergen”. Maar ook de ingang van dit attractiepark  werd voorbijgereden om dan uiteindelijk een kleine woonwijk in te rijden waar zich onze bestemming zich wel bevond. We waren aangekomen aan het gezelligste museum van Nederland namelijk “Het draaiorgelmuseum”.

“Museum Dansant” zoals het officieel noemt  is in het bezit van een grote collectie dans- kermis -en draaiorgels. Dit werd ons allemaal verteld door  de  eigenaar en dit wel op zo een originele en grappige manier dat zijn uiteenzetting van de verschillende orgels meer op een optreden van een stand-up komedies leek. Elke toelichting werd onderbroken door een demonstratie van het bedoelde instrument en er  was ruim de tijd om iets te drinken en zelfs een dansje te wagen,waar dan ook gretig gebruik van werd gemaakt. Het was dan ook niet te verwonderen dat er bij alle deelnemers de sfeer er goed in zat.

Na het vertrek uit het museum ging het terug richting Kapellen maar niet zonder een stop in te lassen voor een lekkere maaltijd zo werd ons beloofd door de voorzitter.

En inderdaad er werd halt gehouden te Retie in het restaurant “Postel Ter Heyde”  waar ons een heerlijk avondmaal in buffetvorm werd aangeboden.

Helaas na dit voortreffelijk etentje was het einde van deze fijne en vooral gezellige daguitstap inzicht. Alle leden waren zeer tevreden  van deze super toffe dag en zoals steeds, maar nu zeker, hadden de afwezigen ongelijk.

Voor verdere inlichtingen over “De Derde Jeugd” en  haar activiteiten kan je steeds terecht bij volgende mensen:

Peeters Guido              03/664.11.99

Van Honsté Christianne 0495/60.56.53

Verswijfelen Hugette     03/665.01.65

MJ


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *