Vernieuwing kruispunt Scheldelaan t.h.v. BASF Parking Noord

Situering van de werfzone tijdens fase 1.

Vanaf woensdag 2 juni 2021 zal het Agentschap Wegen en Verkeer werken uitvoeren op de Scheldelaan (N101) ter hoogte van BASF Parking Noord. Om deze nieuwe parking vlot en veilig bereikbaar te maken, dienen er aanpassingen te gebeuren aan het kruispunt van de Scheldelaan met de aansluiting naar de parking. De werken omvatten onder meer het aanleggen en verlengen van nieuwe afslagstroken en het ontharden van bestaande afslagstroken. Het vernieuwde kruispunt zal ook uitgerust worden met verkeerslichten. Daarnaast zal AWV van de gelegenheid gebruik maken om een zonk in de rijweg ter hoogte van het kruispunt te herstellen.

Werken vanaf 2 juni tot 3e week augustus
De werken starten vanaf woensdag 2 juni 2021 en verlopen in twee fases. In de eerste fase, die loopt tot aan het bouwverlof (midden juli 2021), wordt er gewerkt op de noordzijde van de Scheldelaan. Na het bouwverlof (begin augustus 2021) wordt de zuidzijde van het kruispunt onder handen genomen. Deze fase zal nog 2 à 3 weken in beslag nemen. 

Steeds verkeer in beide richtingen mogelijk
Om de verkeershinder te beperken, zal er steeds verkeer in beide richtingen mogelijk blijven op de Scheldelaan.

Tijdens fase 1 kan het verkeer de werfzone passeren over telkens één rijstrook in beide richtingen. Er zal een doorsteek door de middenberm voorzien worden, waarbij het verkeer van oost naar west door de middenberm rijdt om op een versmalde rijstrook op de linkse rijstrook van de tegenovergestelde rijrichting te rijden. Het verkeer van west naar oost zal op de versmalde rechterrijstrook rijden.

Na het bouwverlof, tijdens fase 2, wordt afwisselend de linker- of de rechterrijstrook ingenomen in de rijrichting west-oost. In de andere rijrichting, komende van de Noordlandbrug, is er dan geen hinder meer en zijn de twee rijstroken volledig beschikbaar.

Voor fietsers is er geen hinder. Zij kunnen steeds gebruikmaken van het dubbelrichtingsfietspad langs de Scheldelaan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder