Vernieuwd Suske en Wiske – museum geopend

Directeur Philip De Smet, Frieda Thijs, die de nieuwe naam bedacht,
en gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs en Educatie.

Precies een jaar geleden, op zondag 1 juli 2018, sloot het Suske en Wiske – Kindermuseum zijn deuren voor een grondige renovatie. In de voormalige villa van Willy Vandersteen kreeg de tekenaar een centrale rol in de nieuwe tentoonstelling. Aan het begin van de Striptoer worden de bezoekers ontvangen door een geanimeerde versie van Willy Vandersteen, speciaal voor het museum getekend door Luc Morjaeu, de huidige tekenaar van Suske en Wiske. Vandersteen vraagt de bezoekers om hulp: hij wordt overstelpt met nieuwe tekenopdrachten en kan het niet  meer alleen baas. In negen nieuwe kamers doe je als bezoeker leuke opdrachten en leer je spelenderwijs hoe je je eigen strip opbouwt. Aan het einde van de Striptoer hebben de bezoekers een eigen strip gecreëerd waar ze zelf in meespelen. Bovendien heeft het museum nu de enige echte  teletijdmachine en mag een tijdreisje niet ontbreken aan dit avontuur.
Reconstructie Studio Vandersteen
Naast de striptoer komt er ook nog een tentoonstelling over het leven en werk van Willy Vandersteen en wordt zijn tekenkamer op de oorspronkelijke plaats in de villa gereconstrueerd. De opening van deze tentoonstelling wordt verwacht in september. 
Om deze tentoonstelling te realiseren is het museum nog op zoek naar vrienden die het project financieel willen steunen. Meer informatie vindt u op www.suskeenwiskemuseum.be of www.goededoelen.be 
Een nieuwe naam 
Een nieuw museum verdient een nieuwe naam! Het Kindermuseum lanceerde met behulp van de Jeugdambassadeurs een oproep op Facebook. Er kwamen meer dan tachtig namen binnen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op ‘Suske en Wiske museum’. Misschien voor de hand liggend, maar de naam dekt bovenal de lading. Het zet Suske en Wiske, de beroemdste creatie van Vandersteen prominent in de kijker. Frieda Thys is de bedenker van de nieuwe naam. Zij deed haar voorstel op de oproep via Facebook met de opmerking: “Gewoon ‘Suske & Wiske Museum’ ‘Kinder’ hoeft er niet meer bij, het museum is leuk voor alle leeftijden!” Frieda Thys is woont in Kalmthout en heeft het Kindermuseum al vaak bezocht met haar kleinkinderen.
Het Suske en Wiske museum, Beauvoislaan 98 te Kalmthout opent op zaterdag 6 en zondag 7 juli de deuren voor het grote publiek.  Meer info: suskeenwiskemuseum.be
 
foto’s: Robin Fasseur

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *