Verkoop pastorijwoning voorlopig uitgesteld

BRASSCHAAT – Op de gemeenteraad van Brasschaat werd de verkoop van de pastorijwoning in wijk Driehoek alsnog uitgesteld. Het schepencollege wilde de pastorijwoning verkopen op de private markt. CD&V slaagde er in om de verkoop tegen te houden. “De pastorijwoning is ideaal gelegen om een kinderopvang of een ander buurtinitiatief in te vestigen. Een verkoop is niet goed voor de wijk.”, zegt gemeenteraadslid Dirk de Kort (CD&V).

Op de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie wilde het schepencollege van Brasschaat de pastorijwoning in wijk Driehoek verkopen. Momenteel wordt de pastorijwoning gebruikt als noodwoning. De gemeente wil de woning verkopen voor ten minste 386.000 EUR en dit oner de procedure van gesloten omslag.

“We hebben de verkoop tijdelijk kunnen uitstellen omdat er heel wat zaken nog niet in orde waren. Zo was er geen advies van het bisdom, wat wettelijk verplicht is. We zijn alvast tevreden dat de verkoop hiermee tijdelijk is uitgesteld maar we hopen natuurlijk dat het schepencollege zijn standpunt wijzigt en de verkoop afblaast.”, zo zegt gemeenteraadslid Dirk de Kort (CD&V).

“De woning is gelegen in een belangrijk deel van wijk Driehoek. Naast een kinderopvang zijn er nog heel wat andere invullingen die een meerwaarde kunnen zijn voor de wijk. Ik denk bijvoorbeeld aan een uitvalbasis voor fietskoeriers die boodschappen van de markt leveren bij ouderen, een ontmoetingsruimte, vergaderruimte voor de wijkverenigingen, een fietsbieb, …”, zo zegt wijkbewoner Bob Geysen.

“Het behouden en vrijwaren van gemeentelijk patrimonium is een opdracht die elke beleidsmaker dient te bewaken. Het koppelen aan een moderne en hedendaagse invulling met aandacht voor sociaal perspectief, zou diezelfde beleidsmaker geloofwaardiger maken.”, zo vult Bob Geysen aan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *