Verkeersweek in de school


STABROEK – Heel wat scholen organiseren jaarlijks een verkeersdag of –week die als doel heeft de jongeren te sensibiliseren rond verkeersveilig gedrag. De voorbije week werkten de leerlingen van de Sint Catharinaschool in Stabroek rond thema ‘s volgens leeftijdscategorie. Op donderdag 5 mei werd naast de schoolgebouwen in de Dorpsstraat een parcours opgesteld waar de leerlingen allerhande oefeningen, die betrekking hebben op het verkeer, moesten uitvoeren zoals o.a. behendigheidsoefeningen met de fiets, verkeerssituatie tekenen, en zelfs spelletjes met de fiets werden gespeeld zoals  het tikkertjespel 1,2,3 piano.  Aan de hand van een ganzenbordspel moesten de kinderen de opdrachten vervullen.

De organisatie van deze actie wordt geleid door turnjuf Lieve Bervoets, verantwoordelijke voor het verkeersbeleid van de school, bijgestaan door directie, verkeersouders en leerkrachten.

Op vrijdag moesten de leerlingen van het zesde leerjaar een fietsrijexamen afleggen. Het ganse jaar verkenden zij, samen met de verkeersouders, het echte verkeer in het dorp van Stabroek en werden individueel beoordeeld op hun rijervaring.

Het kan alleen maar een meerwaarde zijn als praktische verkeers- en mobiliteitseducatie in de scholen wordt gegeven.  Een goede voorbereiding en juiste aanpak voor de toekomst.

Foto: de eerste twee winnende ploegen


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *