Verdient jouw voortuin een prijs?

Kalmthout is een groene gemeente. Dat is ook dankzij de mooie voortuinen van haar inwoners. Om die voortuinen extra onder de aandacht te brengen, organiseert de gemeente een bebloemings- en beplantingswedstrijd voor en door tuinliefhebbers.

Een jury selecteert uit de inschrijvingen de tuin die het best beantwoordt aan het criterium “natuurlijke of ecologische tuin”. Je kan je maar voor één categorie inschrijven en je tuin moet zichtbaar zijn vanop de straat. Deelnemen is gratis. Langs de tuinen worden ook fietsroutes uitgestippeld. De voortuinen worden ingedeeld in vier categorieën: gevels en tegeltuintjes (max. 2 m. van gevel tot openbare weg) kleine voortuinen tot 100 m² grote voortuinen vanaf 100 m² boerderijen, handelshuizen, bedrijven en openbare instellingen.
Het reglement van de bebloemingswedstrijd vind je op www.kalmthout.be/bebloeming. Inschrijven doe je vóór vrijdag 10 mei 2020. Gezien de coronacrisis doe je dat best door je gegevens te mailen naar an.vervoort@kalmthout.be. Heb je geen e-mail? Vul onderstaand formulier in en steek het vóór vrijdag 10 mei 2020 in de bus van het gemeentehuis, Kerkeneind 13.

Als je deelneemt, plaats je het bordje ‘Deelnemer bebloemingswedstrijd’ in je tuin. Voor nieuwe deelnemers levert gemeente Kalmthout dat thuis bij je af, op voldoende sociale afstand.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *