Verbindingsstraat en Stappersven opnieuw toegankelijk

KALMTHOUT – Sinds woensdagmorgen 8 juni 2011 is de Verbindingsstraat opnieuw toegankelijk. Ook het Stappersven werd opnieuw opengesteld voor het publiek. Hierdoor zijn de wandelpaden rond ‘het Sluiske’, die vanuit de Ster, de Verbindingsstraat en de Huybergsebaan (Essen) vertrekken, opnieuw toegankelijk. Ook het wandelpad ‘Bosbes’, dat met een paarse kleur wordt aangegeven, is zo weer open voor bezoekers.
Daarnaast wordt ook het ‘Koeweggetje’ opnieuw opengesteld. Dit is een gedeelte van het roodgekleurde wandelpad ‘Duin’ dat de verbinding vormt tussen de Korte Heuvelstraat en de parking Zuid in de Verbindingsstraat.
Het grote, centrale rust- en begrazingsgebied van de Kalmthoutse Heide blijft grotendeels afgesloten tot 15 juli 2011. Deze maatregel wordt genomen omdat de dieren die de brand overleefd hebben nu gebaat zijn bij zoveel mogelijk rust in hun omgeving. Vaak blijven ze immers in hun oude leefgebied en zoeken ze naar voedsel en schuilplaatsen in wat nog overblijft. Verschillende broedvogels zijn na de brand al begonnen met een nieuw nest op de minder erg verbrande plekjes. Na 15 juli 2011 kunnen enkele wegen in het gebied, voor zover nog bruikbaar en genietbaar, opnieuw opengesteld worden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *