Veldrijder Wietse Bosmans stelt éénmansteam Spotit-Isorex voor

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu ook officieel: Wietse Bosmans stelde op 13 december officieel zijn éénmansploeg SpotIT-Isorex voor en verscheen in Overijse voor het eerst in zijn nieuwe outfit aan de start. “Ik ben zo blij dat ik nu weer 100% kan focussen op mijn sport”, aldus Wietse.

De éénmansploeg werd op poten gezet in samenwerking met Wies Jaspers, zaakvoerder van Sowieso Marketing Consultancy. De laatse maanden ging Jaspers intensief op zoek naar sponsors, én met succes blijkt nu. “Ik probeerde mijn netwerk in de wielerwereld en daarbuiten aan te spreken om het budget rond te krijgen, zodat Wietse voltijds verder kan met zijn sport. En dat is nu gelukt. Doorheen heel zijn carrière heb ik Wietse altijd zien vechten en volhouden, en dat bewonder ik heel erg”, aldus Jaspers. ”Daarom zette ik mijn schouders onder dit project, want zo’n talent mag absoluut niet verloren gaan.”

“De sponsorbudgetten staan anno 2019 duidelijk onder druk”, gaat Jaspers verder, “dus het was een intensieve opdracht om geschikte partners te vinden. Met mijn marketingbureau wil ik de sponsors nu veel return geven, om aan te tonen dat het vandaag de dag nog de moeite loont om te investeren in een project zoals het onze.”

Met SpotIT en Isorex vond Jaspers twee hoofdsponsors. SpotIT, specialist in cyber security en IT-netwerking, met aan het hoofd founding partner Steven Vynckier gelooft sterk in het project.

“Wietse is een vechter die ondanks tegenslagen heel gefocust verder blijft timmeren aan de weg terug”, vertelt Vynckier. “Als scale-up die nu 5 jaar bestaat, weten wij dat de weg naar succes één is van hard werken en focus behouden. Entrepreneurship en to excel zijn 2 van onze kernwaarden en dat herkennen we in Wietse zijn ambitieuze aanpak. Wietse neemt zelf het heft in handen om zijn plaatsje te veroveren en gaat hiervoor the extra mile door Europa rond te reizen om voldoende UCI-punten te verzamelen. We hebben alle vertrouwen in Wietse.”

Voor Isorex, gespecialiseerd in isloatie en plastics, is het niet de eerste keer dat het sponsort in het wielrennen of veldrijden, vertelt CEO Jean-Jacques Mornie: “Toen Wietse voor het eerst Belgisch kampioen werd bij de jeugd, reed hij al voor ons team. Ik ben altijd in hem blijven geloven, en daarom wil ik hem graag helpen door hem de kans te geven zich opnieuw in de kijker te rijden. Dat is al aardig gelukt dit seizoen.”

Wietse zelf tot slot is in de wolken. “Ik wil heel graag Wies Jaspers bedanken, want zonder hem hadden we dit nooit klaargespeeld. Dit geeft mij enorm veel moraal om de rest van het seizoen ambitieus aan te vatten. Vanaf nu zal ik vaker te zien zijn in België, omdat ik nu dicht bij de UCI-top 50 sta waardoor ik niet heel Europa meer moet afschuimen. Ik hoop mij de komende weken ook al in de kijker te rijden in mijn nieuwe trui, om mijn nieuwe sponsors te bedanken.”

Alle sponsors en partners op een rijtje

-Hoofdsponsors: SpotIT en Isorex 
-Shirtsponsors: Sowieso Marketing Consultancy, CK Cleaning, Vin Unique, all4bikes.be en CDBikes
-Fietsframes: Stevens
-Lakwerk fietsen: Fiberpaint
-Kledingleverancier: Doltcini
-Helmen: Abus
-Handschoenen: Gripgrab
-Schoenen: Sidi Benelux
-Voeding: 4Gold.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *