Veiligheidscel Kalmthout treft maatregelen om opmars Coronavirus te stuiten

Naar aanleiding van het coronavirus kwam de gemeentelijke veiligheidscel op 12 maart samen onder leiding van burgemeester Lukas Jacobs. Daarbij werden preventief zaken besproken om de opmars van het coronavirus in onze gemeente tegen te houden. Alle hulpdiensten en relevante disciplines – zoals afgevaardigden van de gemeente en uit de medische sector – waren vertegenwoordigd op de vergadering.

Zwembad gesloten
Tijdens het overleg werden alle medische factoren zorgvuldig gewikt en gewogen. Om geen enkel risico te nemen, werd daarom beslist het zwembad preventief te sluiten tot dinsdag 31 maart. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt immers dat het coronavirus goed gedijt in een vochtige omgeving. Ook dienstencentrum De Groten Uitleg en het Dorpshuis in Nieuwmoer sluiten voorlopig de deuren gezien het verhoogde risico voor ouderen. We benadrukken dat het om preventieve maatregelen gaat, die de opmars van het virus moeten stuiten. Er is dus geen reden tot bezorgdheid.

We verwachten in de loop van de dag van de provincie Antwerpen en federale overheid algemene richtlijnen. De gemeente zal die volgen. De veiligheidscel komt morgen weer samen om de situatie opnieuw te evalueren. Verenigingen die vragen hebben over het al dan niet annuleren van hun evenement, hopen we daartegen een concreet antwoord te kunnen bieden. Verschillende scholen en zorginstellingen namen inmiddels al op eigen initiatief voorzorgsmaatregelen.

Zelf kan je als burger ook proactief handelen. Zo is ‘sociale afstand’ cruciaal om de verspreiding van het virus te verhinderen. Hou daarom altijd minimaal 1 meter afstand van andere mensen en vermijd lichaamscontact. Hieronder vind je nog enkele andere nuttige tips:

  • Was je handen regelmatig met water en vloeibare zeep
  • Vermijd handen geven
  • Hoest of nies in een papieren zakdoekje dat je daarna onmiddellijk weggooit in een gesloten vuilnisbak
  • Blijf thuis als je ziek bent
  • Vermijd nauw contact met zieke personen
  • Raak je gezicht niet aan met je handen

Bekijk de laatste updates via http://www.kalmthout.be/corona. Heb je daarna nog vragen? Contacteer dan de communicatiedienst. Voor alle algemene informatie over het coronavirus kan je terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *