Veertig jaar Muzarto: feestweekend

Op 1 september 1971 werden de eerste lessen gegeven in de Muziekschool der Noorderkempen. Een juf voor notenleer, een meester voor viool, voor de kopers, voor de houtblazers, een juf voor piano … dat was het lerarenkorps. Later werd naast muziek ook woord ingericht; de muziekschool werd een muziekacademie en de naam veranderde in Muzarto, academie voor woord en muziek. Ondertussen telt Muzarto bijna 50 leerkrachten en 800 leerlingen in Essen en Kalmthout.

Om de 40e verjaardag van Muzarto te vieren, wordt een groots feestweekend georganiseerd: Muzarto XL. De festiviteiten starten op vrijdag 10 februari om 20u in GC zaal Rex met de Fauwte Fuiv. Optredens van de Muzarto bigband, de leerkrachtenband The Muzarto Old Stars en aansluitend een fuif zorgen voor een goede mix van muziekstijlen. De opbrengst van de avond gaat volledig naar Kom op tegen Kanker.

Zaterdag 11 februari staat helemaal in het teken van muziek. De jongste leerlingen kleuren je dag in het auditorium van Essen van 10u tot 12u. De eerstejaars AMV-leerlingen en hun ouders kunnen in de namiddag een instrumentenvoorstelling bijwonen. Deze gaat door in het Strijboshof (Kalmthout) van 13u30 tot 16u30. ’s Avonds om 20u, vuurt de quizmaster de eerst vraag af tijdens de familiequiz Kwisteutni. Ploegen (maximum 8 personen) kunnen inschrijven via kwisteutni@telenet.be of 0485 941 351.

Als rode draad doorheen dit feestweekend worden op een aantal activiteiten winnende werkjes van de compositiewedstrijd Muzarto XL ten hore gebracht.

INFO: www.muzarto.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder