Veer Lillo-Doel blijft zolang mogelijk varen

 

 Veer-2015-04-04-08.48.31-2-43
 

De prominenten rond minister Weyts (midden met bril) op het voordek

 
 

 


Minister Ben Weyts en andere prominenten kwamen zaterdagmorgen 4 april naar Lillo om de  veerdienst naar Doel te openen. “Ik wil het veer laten varen zolang de veiligheid en het vaarverkeer dat toelaten”, zei de minister. Het  veer zal dus naar Doel varen op zon- en feestdagen vanaf half een.
Belangrijk is wat er volgend jaar zal gebeuren. Dan komt de veerdienst tussen Lillo en Doel onder druk te staan door het toenemende scheepvaartverkeer naar en van het Deurganckdok. Om die reden wilden de diensten van de Vlaamse regering het veer Lillo-Doel helemaal opgeven. Nu wordt de mogelijkheid onderzocht om in 2016 een dienst Lillo-Liefkenshoek te organiseren.
Dit seizoen vaart het veer opnieuw uit vanaf vrijdag 5 april tot en met zondag 30 augustus 2015 en dat alle zon- en feestdagen, telkens tussen 12.30 en 18.00. Bij belangrijke lokale feestdagen zullen er telkens extra oversteken georganiseerd worden.
Minister Weyts werd gevraagd het startsein te geven door districtsburgemeester Carl Geeraerts, die ook een uitnodiging stuurde naar Annick De Ridder en Ingeborg De Meulemeester, twee Vlaamse Parlementsleden die hebben geijverd voor het behoud van het veer.
Via Polder TV boden wij de minister de gelegenheid om meer uitleg te geven (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *