Vaste camera’s en ANPR-toezicht gevraagd

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – “Staan er reeds vaste camera’s in ons district? En is ons district opgenomen in de plannen van de Stad Antwerpen om nieuwe camera’s te plaatsen, zoals in de media aangekondigd?”Vragen die gesteld werden tijdens de districtsraadszitting in Berendrecht.


Raadslid Marc Maes (N-VA) maakte gebruik van het initiatiefrecht om inzicht te krijgen in het beleid rond camera’s in het district. “Vorige week konden we via de media vernemen dat het stadsbestuur het cameranetwerk op het grondgebied gevoelig zal uitbreiden,” zo stelde Marc Maes in zijn vraag aan Carl Geeraerts, bevoegd voor veiligheid. “In ons district werden in het verleden reeds tijdelijke mobiele toezichtcamera’s ingezet op overlastgevoelige plaatsen. Ook oppositiepartij PRO2040 diende een motie in om meer straatcamera’s in te zetten.

Uiteraard is het landelijke district niet te vergelijken met andere wijken in de Stad Antwerpen. Anderzijds merken we dat criminaliteit overal de kop opsteekt. Heel concreet wilde Maes vernemen of Berendrecht, Zandvliet en Lillo zijn opgenomen in de plannen voor het plaatsen van vaste camera’s. “Bijvoorbeeld aan de stedelijke bibliotheek Viswater,” aldus Marc Maes. “En zijn er ook plannen voor het plaatsen van vaste ANPR camera’s, bijvoorbeeld aan de opritten en afritten van de A12, gezien de nabijheid van de Nederlandse grens?”

In zijn antwoord liet districtsburgemeester Geeraerts verstaan dat deze bezorgdheden in een collegiale brief aan het stadsbestuur zouden worden overgemaakt.

© politie antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *