Vanaf 19 april werken op Scheldelaan richting Nederland

Vanaf 19 april starten de werken van Wegen en Verkeer op de Scheldelaan (N101) ter hoogte van complex 12 Lillo.

In de eerste fase werken we op de weghelft richting Nederland:
-We vernieuwen het wegdek van de Scheldelaan ter hoogte van complex 12 Lillo en saneren de brug over de R2.
-We breken het fietspad tussen de op- en afritten aan deze zijde van de weg op. Er komt een nieuwe fietsoversteek aan het kruispunt met de op/afrit van de R2 richting Antwerpen.
-We leggen een nieuw fietspad aan tussen Covestro en de oprit naar Antwerpen.
-We vernieuwen het wegdek van de afritten van de R2. Dit gebeurt in twee weekends in mei.
 

Verkeerssituatie vanaf maandag 19 april
Tijdens fase 1 bevinden de werken zich op de weghelft richting Nederland. Het auto- en vrachtverkeer op de Scheldelaan richting Nederland kan de werken aan de brug over de R2 en de aanleg van het fietspad over één rijstrook op de eigen weghelft voorbijrijden.

Het verkeer richting Antwerpen kan over twee rijstroken blijven rijden en ondervindt tijdens deze fase geen hinder.

Bij de sanering van de onderzijde van de brug over de R2, zal de aannemer gedurende enkele dagen enkele rijstroken op de R2 innemen. Er blijft steeds minstens één rijstrook in elke rijrichting beschikbaar. De op- en afritten van complex Lillo blijven bereikbaar.
Met de bedrijven die een inrit in de werfzone hebben, zijn individuele afspraken gemaakt om de toegankelijkheid van inritten en parkings te garanderen. Ook met de diensten voor collectief vervoer zijn afspraken gemaakt zodat hun dienstverlening zo minimaal mogelijk gehinderd wordt.

Fietsen tijdens de werken
Het fietspad richting Nederland is tijdens de eerste fase afgesloten. Fietsers richting het noorden maken gebruik van het fietspad aan de overzijde van de weg, aan de kant van de Schelde. Zowel de fietsoversteek aan Covestro als de oversteek aan de Tijsmanstunnel-West (naar de halte van de fietsbus) blijven bereikbaar.
Vanaf het bouwverlof kunnen fietsers gebruik maken van het nieuwe fietspad tussen Covestro en complex Lillo. Daar kunnen ze rechts afslaan naar de Tijsmanstunnel-West of oversteken naar het fietspad aan de kant van de Schelde om hun weg verder te zetten richting noorden.

Vernieuwen afritten R2 tijdens 2 weekends in mei
Gedurende twee weekends in mei vernieuwen we het wegdek van de twee afritten van complex Lillo, en de aansluitingen ervan op de Scheldelaan. De afritten zijn tijdens die weekends afgesloten. De afrit komende van A12 is afgesloten in het weekend van 8 mei, de afrit komende van Beveren in het weekend van 29 mei (planning onder voorbehoud van het weer). Gemotoriseerd verkeer van de R2 naar de Scheldelaan volgt tijdens deze weekends een omleiding via de A12 afrit Zandvliet of A12 complex Ekeren naar de Noorderlaan en de Noordkasteelbruggen.

Info: bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of op 0468 03 53 84 (tijdens de kantooruren).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *