“Van Hoek tot Helder” kiten voor het goede doel

Kris Sutherland in actie

PUTTE – “Van Hoek tot Helder” is de langste downwinder ter wereld die op één dag gevaren wordt. Tel dit gegeven op bij de ruige omstandigheden van de Noordzee, de mooie langgerekte stranden die Nederland rijk is en je komt tot de tocht der tochten,  heroïsch en afhankelijk van het weer met klotsende golven en een harde zuidwester wind.

Dit kite-event,  is een tocht van 130 lang. Voor diegenen die kiten niet kennen: kitesurfen is een vorm van watersport waarbij de sporter op een kleine surfplank staat en zich voort laat trekken door een kite of vlieger. Door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog en ver springen.

Honderden kitesurfers doen hier aan mee. Ook onze streekgenoot Kris Sutherland uit Putte gaat de uitdaging aan. Om deel te nemen vraagt de organisatie 1000 euro sponsorgeld voor de Hartstichting.  De Hartstichting financiert onderzoeken die zich richten op het voorkomen en beter behandelen van hersenbloedingen.
Wil je Kris sponsoren dan kan dit via de website www.hoektothelder.nl/kris-sutherland

De vierde editie gaat door op 15 augustus 2020 en loopt tot 8 november 2020. Meer info vind je op https://www.hoektothelder.nl/

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder