Vaccinatiecentrum Noorderkempen heropent voor herfstbooster

Het Vaccinatiecentrum Noorderkempen in de legerloods aan het vliegveld van Brasschaat gaat opnieuw open vanaf 12 september. Zo kan iedereen die het wil een herfstbooster krijgen.

Inwoners uit Brasschaat, Kalmthout, Essen, Wuustwezel en Kapellen krijgen hiervoor een uitnodiging. In eerste instantie komen alle zorgverleners en 65-plussers aan bod, daarna de 50- en de 18-plussers. Minderjarigen komen niet in aanmerking voor de herfstbooster, als ze al een eerste boosterprik na hun basisvaccinatie kregen.

Het vaccinatiecentrum is de laatste drie weken van september alle werkdagen en op zaterdag (in de voormiddag) geopend. Wie in september niet kan komen, kan er in oktober terecht op woensdagnamiddag, donderdagavond en zaterdagvoormiddag.

Voorlopig wordt voor deze herfstbooster Pfizer (1 dosis) of Moderna (½ dosis) gebruikt. Deze vaccins werken nog steeds goed tegen ernstige ziekte bij de huidige varianten. Vaccins aangepast aan de nieuwste varianten zijn momenteel nog niet beschikbaar en zullen niet direct massaal geleverd worden.

Aangezien de kans op besmetting in het najaar groter wordt, is het aangeraden om niet te wachten op de nieuwe aangepaste vaccins.

Meer info op vaccinatienoord.be 

foto: ELZ Noorderkempen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder