Uniek concert koor Cantabo

EKEREN – De Sint-Lambertuskerk is op vrijdag 3 mei de locatie waar het C-koor Cantabo een uniek concert zal geven. “Mysteries” is een samenspel van beeldende kunst, muziek en woord. De beeldende kunst bestaat uit de projectie van 15 barokschilderijen op groot scherm, de muziek wordt verzorgd door Schola Gregoriana Cantabo dat gregoriaanse gezangen uitvoert en het woord wordt gesproken door topacteur Vic De Wachter die in de huid van een oude dominicaan kruipt en zijn eigenzinnige kijk op de schilderijen geeft.

De schilderijen dateren uit het begin van de 17de eeuw toen de orde van de dominicanen in de Antwerpse Sint-Pauluskerk 15 lege panelen plaatste en die door de beste lokale schilders liet bewerken met als opdracht de vijftien geheimen (mysteries) van de rozenkrans (vijf droeve, vijf vreugdevolle en vijf glorierijke) uit te beelden. Het vertelconcert neemt de bezoekers dus mee van schilderij naar schilderij, begeleid door het gregoriaanse gezang van Cantabo en het woord van Vic De Wachter. Het concert start om 20 uur, tickets kosten 15 euro in voorverkoop via c-koren.be of 18 euro aan de kassa.
Nog dit: twee jaar geleden werd dit evenement al eens uitgevoerd en was het drummen om nog een ticket te kunnen bemachtigen, dus wees op tijd! (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *