Uitstel gansrijden door coronacrisis

De Oude Gans Berendrecht VZW heeft na spoedberaad beslist om haar koningrijden, dat nu zondag 15 maart 2020 zou plaatsvinden op de Solftplaats te Berendrecht, uit te stellen naar een later te bepalen datum.
De vereniging wenst, zeker na een negatief advies van districtsburgemeester Carl Geeraerts, geen enkel risico te nemen in verband met het COVID-19 virus.
Alle geplande activiteiten dit weekend en maandagavond (staartjesgans) georganiseerd door de vereniging worden geannuleerd. Verdere info zal via sociale media en de website worden gecommuniceerd

Ook in Hoevenen wordt het gansrijden, dat normaal zou doorgaan op zondag 22 maart wordt afgelast. Burgemeester Rik Frans heeft samen met de veiligheidsdiensten besloten alle publieke evenementen (zowel binnen als buiten) op het grondgebied Stabroek met inbegrip van de sportcompetities en de reguliere samenkomsten voor trainingen en jeugdwerk te verbieden omwille van de coronacrisis. Dit verbod gaat onmiddellijk in tot en met 31 maart 2020.

De aflassing van beide evenementen zorgt er voor dat het Keizerrijden niet kan doorgaan op 29 maart. Wanneer er juist gereden wordt, is niet geweten.
Wij houden u op de hoogte!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *