Twee promofilmpjes tonen de troeven van gemeente Stabroek

schepen Sarah Demartelaere, burgemeester Rik Frans, schepenen Liesbeth Bardyn,
Ludo Reyntjens, Herman Jongenelen en Veerle Nonneman

STABROEK/HOEVENEN/PUTTE – Eén beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met dat idee startten we 2 jaar geleden met onze allereerste Stabroekse promofilm”, aldus schepen van cultuur Liesbeth Bardyn.  “Er groeide inderdaad al langer het idee om onze gemeente via beeld op de kaart te zetten”, begint Burgemeester Rik bij de voorstelling van twee promofilmpjes van de gemeente Stabroek. “De pandemie heeft er mee voor gezorgd dat heel het filmschema moest herzien worden”.  Maar het resultaat mag gezien worden.

Er werden budgetten voorzien en voor het filmwerk en montage werd er beroep gedaan op Clint Soete. Hij maakte twee versies. Een korte versie van één minuutje voor de sociale media en de website van de gemeente en een langere versie van ongeveer 6 minuten om bijvoorbeeld de nieuwe inwoners van Stabroek te laten kennismaken met de troeven van de gemeente. Deze werden op dinsdag 9 oktober in de raadzaal van het gemeentehuis voorgesteld aan de raadsleden en leden van de cultuurraad en heemkring Molengalm.

“We hebben getracht om zo veel mogelijk aspecten en activiteiten die kenmerkend zijn voor onze drie gemeentes in beeld te brengen. We hadden een scenario klaar, maar corona stak er een stokje voor ”, zegt cultuurschepen Liesbeth Bardyn. “De traditie van het gansrijden mocht zeker niet ontbreken. Door de coronacrisis kon het rijden verschillende keren niet doorgaan. Het was wachten tot de gans opnieuw werd gereden. Alleen Stabroek filmen was zeker geen optie, Hoevenen mocht zeker niet ontbreken.  

De eindgeneriek van de filmversie van 6 minuten.

Liesbeth Bardyn, schepen voor cultuur en Veerle Nonneman, schepen voor toerisme, namen cineast Clint Soete mee op sleeptouw en toonden hem de mooiste en culturele plekken van Stabroek, Hoevenen en Putte.  “Een film is een momentopname, het is dan ook vanzelfsprekend dat deze film bijvoorbeeld om de vijf jaar wordt geüpdate”, zegt burgemeester Rik Frans. Veerle Nonneman benadrukt dat het belangrijk is dat vooral de merknaam ‘Stabroek’ wordt benadrukt en dat hiermee een belangrijke stap is gezet om de gemeente op de toeristische kaart te zetten.

In het filmpje komt het ruime landschap met zijn polders aan bod. Daarnaast krijgen de historische gebouwen als het kasteel Ravenhof en  het kerkje van Attenhoven de nodige aandacht. Ook de Antitankgracht en het fort van Stabroek, met zijn fortengordel komen in beeld. De volkse sfeer van de Dorpsdag, nieuwjaarsreceptie en het ganzenrijden tonen de warme genegenheid tussen de inwoners van de gemeente.

Hieronder vind je alvast het kort sfeerfilmpje

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. promofilm stabroek gewoon een schande, filmpje gemaakt voor opening van de dorpstraat dat momenteel gewoon een niet te doen , waar zijn al die mooie bomen in de dorpskern en zeker nu achteraan het kerkplein gewoon worden afgezaagd i p v van ze te verplanten,maar ja is het voor onze vrienden politiekers mooier en beter dat er appartementen staan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder