Twee miljard pintjes aan zuidkant Delwaidedok

Fernand Huts, Bart Grieten en Marc Van Peel drinken op de gezondheid van de samenwerkende bedrijven.

Katoen Natie en AB InBev verlengen hun samenwerking met vijf jaar die al sinds 2012 aan de gang was in de Haven van Antwerpen. Het gaat om de overslag van import- en export bier. “Wij kunnen populair zeggen dat hier 2 miljard pintjes worden omgezet”, zei Fernand Huts, de baas van Katoen Natie.
Hij ontving gisteren op wat hij noemde “de grootste bierterminal ter wereld”, havenschepen Van Peel en de mensen van InBev onder leiding van Bart Grieten (AB InBev Europe). Deze onderstreepte het besluit van de brouwerij om meer dan 100 miljoen euro te investeren voor uitbreiding van de brouwcapaciteit van Leuven, Jupille, en Hoegaarden. Dit gebeurde vorig jaar toen het Belgische bier werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Voor Hoegaarden is Azië de grootste afzetmarkt”, zei Bart Grieten. “Dat komt omdat dit bier het beste past bij het voedsel daar en onder meer ook bij de sushi’s die in Japan gegeten worden. “Artois gaat meestal naar Amerika. Ook wordt er “Corona” (Italiaans bier) omgezet aan het Delwaidedok. Voor het transport worden eco trucks gebruikt. Ook treinen en zelfs binnenschepen komen in aanmerking.
Fernand Huts, ziet groeimogelijkheden. Op de terminal aan de zuidkant van het Delwaidedok beschikt de Katoen Natie reeds over tien ha. Er is een aanvraag voor bijkomend 26 tot 36 ha. “Dit is en blijft de grootste bierterminal ter wereld”, zei hij. Er werken nu al 85 mensen. Dat getal wordt uitgebreid als het vergrote terrein wordt toegekend aan Katoen Natie.
Marc Van Peel zei dat de beslissing over de uitbreiding snel zal genomen worden door het havenbestuur. Hij drukte eveneens zijn tevredenheid uit over de verlenging van het contract. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder