Trio Portici in Kasteelconcert Ravenhof

Het Trio Portici staat op het podium tijdens het volgend concert in de reeks Kasteelconcerten  ingericht door Davidsfonds Putte-Grens.
Dit concert vindt plaats in het Kasteel Ravenhof, Oud Broek 4, 2940 Stabroek, op zaterdag 11 februari  2012 te 20 uur
Het Trio Portici werd opgericht naar aanleiding van de 175ste verjaardag van België, en ontleent dan ook zijn naam aan Auberts ‘De Stomme van Portici’, de opera die de Belgische Opstand inluidde.
Het trio bestaat uit Stéphane De May, leraar piano aan de Conservatoria van Rotterdam en Leuven, Damien Pardoen, violist van het Filharmonisch Orkest van Luxemburg en leraar aan het Koninklijk Conservatorium van Luik, en Luc Tooten, eerste cello solo van het Vlaams Radio Orkest.
Het Trio Portici treedt op voor het Festival van Vlaanderen, het Festival de Wallonië en op belangrijke culturele manifestaties in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Litouwen en China. Deze concerten worden door de vakpers geprezen voor hun muzikaliteit, hun technische perfectie, hun zin voor inventiviteit en hun instrumentale beheersing.
Er wordt werk gebracht van Théodore Dubois, Felix Mendelssohn, Serge Rachmaninov en Astor Piazolla
De toegangsprijs bedraagt €15, leden Davidsfonds betalen € 13, 55+ers 13,5 €. Jongeren tot 25 jaar betalen 7,5 € per concert.
Reserveren kan best via overschrijving  op het rek. nr. IBAN: BE79 7509 3205 0833  BIC: AXABBE22 van Davidsfonds Putte-Grens met de vermelding van de naam en het aantal plaatsen evenals de concertdatum, eventueel na telefonisch contact tel. 00 32 3 664 01 69 of via e-mail naar  dfputtegrens@hotmail.be of via  www.kasteelconcerten.be waar ook verdere info te vinden is.
Het volgend concert van de concertreeks “Kasteelconcerten 2011-2012 “ vindt plaats op 10 maart 2012, Revue Blanche : fluit, harp, altviool, sopraan met klassieke composities van Folksongs

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.