Tractor uitgebrand in loods boerderij Willemen


 
 


Dinsdag 10 april, even voor 14u, ontstond brand op de boerderij van de familie Willemen op de hoek van de ’s Hertogendijk en de Parijse Weg. De brandweerkorpsen van Kapellen, Antwerpen en de vrijwilligers van de Hulpdienst Brandweer Stabroek waren na enkele minuten al ter plaatse.
Het probleem begon in een loods waar een tractor stond samen met een zo goed als lege mestkar. De brandende tractor zorgde voor zwarte rook en die waaide deels in de richting van de vlakbij gelegen woonwijk. De buurt werk ook opgeschrikt door enkele zware ontploffingen. De knallen die de buurt deden opschrikken waren afkomstig van de tractor die ontplofte en de banden die eraan moesten geloven. Een doordringende geur van verbrande rubber was tot ver in de omgeving waar te nemen. Even vreesde de brandweer dat ook de mestkar zou ontploffen, maar gelukkig kon die tijdig worden ontzet.
Burgemeester Rik Frans (NV-A) volgde de brand van nabij. “Enkele jaren geleden zorgde een andere hangarbrand voor heel wat problemen, omdat in de golfplaten van het dak asbest was gebruikt. Dat zorgde voor grote ongerustheid bij heel wat omwonenden. Dankzij die ervaring weten we nu wat er onmiddellijk moet gebeuren wanneer bij een brand eventueel asbestdeeltjes vrijkomen. Gelukkig was het niet nodig om dat noodplan bij de brand in te schakelen. We zijn wel door het oog van de naald gekropen. Gelukkig waren de brandweerkorpsen heel vlug ter plaatse en konden de spuitgasten voorkomen dat de brand oversloeg naar de aanpalende loodsen. Dan hadden we een veel groter probleem gehad”, aldus nog de Stabroekse burgemeester.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *