Topweekend bij Chiro Kristal te Stabroek

chiro kristal


Vrijdagavond 6 september werd het startweekend van Chiro Kristal geopend met een voorstelling van  de foto’s en filmpjes van het afgelopen kamp  in Mol. Dat kon op heel wat belangstelling rekenen en je kunt wel denken dat het een erg gezellige bedoening werd tussen pot en pint in de lokalen aan de Parklaan te Stabroek.
Kristal Kubbs
Zaterdagnamiddag 7 september werd het, stilaan traditioneel, “Kristal Kubbs” tornooi gespeeld. Ditmaal daagden 23 ploegen op. Na de poules werd er verder gespeeld tussen de eersten van de poules en de verliezers. Dit draaide uit op een grote finale tussen de 3de ploeg van SKNS en de heren (een verzameling oud-leiding-sympathisanten) waarbij SKNS met de felbegeerde beker naar huis ging. In de kleine finale speelden een verzameling oud-leiding tegen de koks. De oud leiding kon het zeil naar zich toetrekken in een zwaar bevochten wedstrijd.
Gedurende het tornooi konden de kinderen zich uitleven op de springkastelen en allerlei spelen, zoals stokvangen, sumoworstelen, ballonnen kapot blazen… Ondertussen werden de vuren van de barbecue aangestoken en was er al heel wat volk afgezakt voor het eetfestijn. Met 370 inschrijvingen werd een recordopkomst genoteerd.
Om de boel te verteren, werden de toneeltjes van de bontering van het voorbije kamp opnieuw opgevoerd en konden de zware verhalen van het kamp nog is opgerakeld worden.
Op zondagnamiddag 8 september was het dan de eerste echte Chiro zondagnamiddag. Onder een stralende zon was er een grote opkomst van een uitgelaten bende jonge gasten. De kleinste kinderen, de kristallekes waren met 53! Een nieuw chiroseizoen is met een topweekend op gang getrokken.
foto: de winnaars van “Kristal Kubbs” de ploeg van SKNS

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *