Top internationale veldrijders aanwezig op Bosduin

De Vlaamse Industrieprijs Bosduin, op zondag 30 september in Kalmthout, wordt de eerste confrontatie voor de internationale veldrijderstop. Voor het eerst dit seizoen zullen alle toppers het tegen elkaar opnemen. Alhoewel de wedstrijd niet meer het label van wereldbeker meekreeg mag het deelnemerslijstje gerust met dat van een wereldbeker vergeleken worden. Organisator Louis van den Buijs kreeg al de verzekerde deelname van ondermeer wereldkampioen Niels Albert, Kevin Pauwels, leider in de UCI-ranking, Belgisch kampioen Sven Nys, Francis Mourey, Bart Wellens, Tom Meeusen, Lars van der Haar, Klaas van Tornout, Bart Aernouts, Radomir Summunik, Marcel Meisen en Jim Arnouts.
Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen in Erpe-Mere was Kevin Pauwels derde, daags voor Kalmthout rijdt hij nog een wedstrijd in Neerpelt en dan komt er zijn eerste groot doel er aan. De wedstrijd van Kalmthout winnen voor zijn supporters en de mensen van eigen gemeente. Daarom zou iedereen die supporter is van Kevin langs de zijlijn moeten staan om hem aan te moedigen en hem te leiden naar die eerste profzege in Kalmthout. Vorig jaar had Kevin er een off-day en waren het Niels Albert, Tom Meeusen en Bart Wellens die na afloop het podium mochten betreden. Daarom mogen mensen uit de streek zondag 30 september zeker niet ontbreken in Kalmthout om Kevin in zijn thuisgemeente en rond de klok van 17u30 toe te juichen op het podium. Hopelijk is dat van op het hoogste trapje. De algemene inkomprijs is opnieuw verlaagd tot 10 euro per persoon. Daarvoor krijg je een hele dag topsport en uiteraard veel ambiance en mogelijkheden om de inwendige mens te versterken.

Programma voor zondag 30 september
12u Internationale wedstrijd voor junioren
13u30 Internationale wedstrijd voor beloften
16u Internationale wedstrijd voor dames
17u30 Internationale wedstrijd voor elite
Alle bijkomende, en actuele, info over locatie, parking, verkeersmaatregelen en deelnemerslijst kan je vinden op www.bosduin.be en www.wereldbekerwedstrijd.be
Met de auto kan je Bosduin bereiken via de E19 Antwerpen-Breda, afrit Sint-Job in ’t Goor/Kalmthout (uitrit 4) en kies de richting Essen. Volg verder de pijlen. Via de A12 Bergen op Zoom/Antwerpen, neem de afrit Stabroek en volg de richting Kalmthout. Steeds rechtdoor rijden tot u de eerste aanwijzer HEIDE ziet aan de rechterzijde. Daar rechtsaf draaien en steeds rechtdoor blijven rijden (overweg oversteken). Op zeker ogenblik ziet u de pijlen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *