Toon Vandebosch toch mee naar WK Veldrijden in Amerika

Een delegatie van de fanclub was aanwezig op de cross in Frankrijk

STABROEK/MALLE – Twee weken geleden vernam Toon Vandebosch (22) dat hij niet geselecteerd was voor het WK veldrijden in Amerika en dat hij tevreden moest zijn met een reserveplaats. Toch zal hij komende zondag op de eerste rij starten op het WK, door een positieve coronatest van Quinten Hermans. De fanclub uit Stabroek bereidt zich alvast voor op een hoogstaande zondag.

In ons laatste nummer van ’t Polderke kon je nog lezen hoe Toon Vandebosch en zijn fanclub uit Stabroek terugblikten op een geslaagd seizoen. Een seizoen waarin Vandebosch trots mag zijn over zijn prestaties. Regelmatig een top tien-plaats, een achtste plaats in het eindklassement van de Wereldbeker en dat terwijl Toon nog maar 22 jaar is. Toch eindigde dat seizoen in mineur, nadat hij niet geselecteerd werd voor het WK veldrijden in Amerika.

Tot zondag 23 januari. In de late avond kreeg Vandebosch een telefoontje van bondscoach Sven Vanthourenhout. Na een positieve coronatest van Quinten Hermans mag Vandebosch zijn plaats innemen en alsnog afzakken naar Amerika. Afgelopen ochtend stapte de Belgische delegatie op het vliegtuig voor een vlucht naar Fayetteville. Vandebosch reageerde aan de luchthaven dat hij zeer tevreden is en dat hij deze selectie verdiende. Maar ook dat hij meeleeft met Hermans.

Niet alleen Vandebosch, maar ook zijn fanclub uit Stabroek is uitermate tevreden met deze grote verrassing. “Deze selectie voor Toon was meer dan terecht. Als je zijn prestaties bekijkt, verdient hij het om mee naar Amerika te gaan.”, reageert bestuurslid, Maarten Dombrecht. “Al vinden we het ook jammer voor Quinten Hermans, die het niet verdient om op deze manier te moeten afzeggen voor het WK.”

WK-fandorp

Sinds zondagavond kijkt de fanclub enorm hard uit naar komende zondag, wanneer het WK plaatsvindt. “We zullen vanuit onze thuisbasis enorm hard supporteren voor Toon. We bouwen ons clublokaal, café De Klok, uit tot een echt WK-fandorp.” Alle supporters zijn welkom in én achter café De Klok, in Stabroek, waar op groot scherm het WK te volgen zal zijn. Het WK bij de profs start op zondagavond, om 21u30.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *