Toon Vandebosch en fanclub klaar voor tweede BK bij de Profs

Toon Vandebosch werd gevierd in ’t Zwart Schaap

STABROEK/MALLE – Op zondag 9 januari wordt het Belgisch kampioenschap veldrijden gereden in Middelkerke. Voor Mallenaar en ex-Belgisch kampioen bij de beloften, Toon Vandebosch, zal het zijn tweede BK zijn bij de profs. Helaas kan hij, door corona, niet rekenen op de fysieke aanwezigheid van zijn fanclub uit Stabroek. Maar zowel Toon als de fanclub zijn klaar voor zondag.

Als tweede jaar prof kan veldrijder Toon Vandebosch, bij Pauwels-Sauzen, alleen maar tevreden zijn met zijn seizoen. In meer dan de helft van de crossen eindigde hij in de top tien, met als uitschieter een vijfde plaats op de Koppenberg. Zijn uitstekende seizoen kan nu bekroond worden met mooie ereplaatsen op het WK in Amerika en met het Belgisch kampioenschap van zondag in Middelkerke.

“Ik ben al super tevreden met de prestaties van het afgelopen seizoen, maar ik zou graag nog een uitschieter hebben met een top vijf of top drie plaats.”, begint Toon, die kan terugblikken op een goed seizoen. “Ik ben blij dat mijn seizoen redelijk constant is geweest en dat ik dit niveau heb kunnen aanhouden. Als ik dit nog een anderhalve maand kan volhouden, ben ik helemaal content.”

En die anderhalve maand begint met zijn tweede BK bij de profs op zondag. “Ik ben wel tevreden met het parcours, het is iets voor mij.” Als zandspecialist op het strand van Middelkerke rondrijden, is mooi meegenomen. “Hoewel er niet zoveel zand is, het is vooral veel lopen en er zijn wat klimmetjes. Het zal zwaar worden, maar de vorm zit goed. Ik heb de crossen in Baal en Herentals overgeslagen om wat frisser te kunnen zijn op het BK.”

Die frisheid zal hij kunnen gebruiken, want Toon heeft hoge verwachtingen. “Mijn doel is toch wel een vijfde plaats. Dat is hoog gegrepen, maar wel realistisch. Met Van Aert, Aerts, Iserbyt, Vanthourenhout, Sweeck en Hermans zijn er al zes kleppers, waarvan ik één achter mij moet houden. Het zal dus moeilijk worden, maar een vijfde plaats is zeker mogelijk.”

Fanclub

Twee jaar geleden behaalde Toon de Belgische trui bij de beloften. De extra moraal kreeg hij toen van de fanclub die er met meerdere bussen aanwezig was. Toeschouwers zijn nu helaas niet toegelaten. “Ik baal er enorm hard van dat de fanclub er niet bij kan zijn. Toen op het BK of dit jaar op de Koppenberg gaf dat zeker een extra boost dat kan helpen. Dat zal nu niet zo zijn, maar ik weet dat ze zeker zullen supporteren.”

Supporteren, dat gebeurt in hun clublokaal Café De Klok op een groot scherm. Ook bij de fanclub zijn de verwachtingen groot. “Toon is een zandspecialist en met zijn huidige vorm verwachten we wel een top zeven of een top zes plaats. Dat zou ook goed uitkomen voor de selectie op het WK.”, vertelt bestuurslid, Philippe Fissers. Maarten Dombrecht vult aan: “Hij heeft nu een jaar lang sterk gepresteerd, dus hij zal het ook langer volhouden dan in zijn eerste BK bij de profs. We zijn heel benieuwd.”

Het bestuur van de fanclub is zeer tevreden met de prestaties van Toon. Philippe: “Als eerste jaar prof heeft hij zeker laten zien dat hij zijn mannetje kan staan. Die vijfde plaats op de Koppenberg was fantastisch.” Collega-bestuurslid, Wiljan Pauwels, kan dat beamen: “In je eerste jaar bij de profs in de top tien staan van het klassement in de Wereldbeker, dat is geweldig.”

Ook het seizoen van de fanclub is meer dan geslaagd. Maarten Dombrecht: “We zijn met drie bussen naar de Koppenberg gegaan en zagen Toon daar vijfde worden. Ook in Boom waren we heel aanwezig, zelfs collega’s van Toon beginnen ons te kennen.” De naam van de fanclub is dus gemaakt. “We hebben onze naam en onze reputatie al in het veldritwereldje. Ons liedje over Toon wordt door velen gezongen.”, eindigt Victor Marcus.

het bestuur van de fanclub in de nieuwe tenues. 

Op zondag kan je in Café De Klok het BK veldrijden volgen op een groot scherm. Een kleine delegatie van de fanclub reist volgende week ook af naar de Wereldbekercross in Frankrijk, Flamanville, waar supporters zijn toegelaten.

Een volledige reportage over het afgelopen seizoen van Toon Vandebosch en zijn fanclub met nieuwe bestuursleden én een prijs voor de fanclub, kan je lezen in het volgende nummer van ons magazine, op 21/01/2022.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder