Toch geen wolf aan het werk in Opstalpolder

BERENDRECHT/STABROEK – Het verminkte kalfje dat vrijdag 3 december is aangetroffen in een weide in de Opstalpolder is toch niet het slachtoffer van een zwerfwolf. Dat bleek uit de autopsie die het Agentschap Natuur en Bos liet uitvoeren.

Bio-landbouwer Ben Simons: “Het Agentschap voor Natuur en Bos nam het kadaver mee voor nader onderzoek. Daarna werd het terug gebracht naar de boerderij. Een autopsierapport heb ik niet ontvangen, maar het ANB wist wel te vertellen dat het kalfje niet is doodgebeten en  aangevreten door een wolf. Ik ben geen specialist, maar ik wil wel een tweede opinie en daarom heb contact opgenomen met de faculteit dierengeneeskunde van de universiteit in Gent. Daar wordt een nieuwe autopsie uitgevoerd.”

Vorige week was er al sprake van dat er in de regio een wolf ronddwaalde. Dus was het niet abnormaal dat bij het zien van het aangevreten kalfje, direct de link werd gelegd met de zwerfwolf. De resultaten van de autopsie die ANB liet uitvoeren, geven een andere verklaring. De bijtwonden van het koekalfje zouden pas zijn na zijn dood zijn toegediend. Dat is naar alle waarschijnlijkheid gebeurd door een vos. DNA-onderzoek moet nu aantonen of er al dan niet een wolf aan het werk was.

Ben Simons: “Of het nu een wolf of een vos was, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Ik wil de eigenaars van weidedieren gewoon waarschuwen dat ze extra alert moeten zijn.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder