Tijdscapsule in de grond


 

De tijdscapsule, gevuld met herinneringen aan 900 jaar Zandvliet en Berendrecht, ging dinsdag 23 oktober de grond in. Ze komt veilig onder de sokkel voor het kunstwerk ‘Het DNA van de Polder’.
De tijdscapsule was 1 van de 5 sterrenopdrachten die de bewoners tijdens het festival ‘Sterren van de Polder’ tot een goed einde gebracht hebben. In de tijdscapsule zitten meer dan 2.017 tekstjes, tekeningen, brieven aan het nageslacht, trouwuitnodigingen, oude en recente foto’s, liedjesteksten van belangrijke liedjes in de polder en nog veel meer. In de scholen werden tekeningen gemaakt en op verschillende plaatsen in Berendrecht en Zandvliet konden bewoners hun bijdragen in dozen achter laten.
Alles is opgeborgen in een waterdichte en ijzersterke koffer. Deze kan bij de viering van 1000 jaar Berendrecht-Zandvliet opnieuw bovengehaald worden.
De werken aan de betonnen sokkel voor het kunstwerk ‘Het DNA van de Polder’ zijn volop in uitvoering. En het kunstwerk naar een ontwerp van Albert De Vree wordt nu bij PITO Stabroek gemaakt met roestvrij staal dat de firma Ivens gratis ter beschikking stelde. De plaatsing is voorzien voor eind november, en de inhuldiging op vrijdag 29/11 om 20.15 uur, gevolgd door een spectaculaire vuur- en lichtshow om het feestjaar ‘900 jaar Berendrecht-Zandvliet’ in stijl af te sluiten.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *