Tijdelijke aanpassing bushalte en fietspad ovonde

KAPELLEN – Vanaf maandag 25 mei bus 720 of 780 wordt de bushalte op de Hoevensebaan tijdelijk niet gebruikt. Je kan wel terecht aan de halte op het pleintje voor het winkelcentrum aan de Antwerpsesteenweg.

De bushalte vooraan de Hoevensebaan wordt tijdelijk verplaatst vanaf maandag 25 mei. Bussen 720 en 780 zullen tot eind augustus stoppen aan de bestaande halte voor winkelcentrum Promenade tegenover ’t Oud-Gemeentehuis op de Antwerpsesteenweg. De opstapplaats richting Antwerpen en Putte is dus tijdelijk dezelfde. Let er dus op dat je de juiste bus neemt, of vraag gerust even aan de chauffeur naar waar hij rijdt.

Ook fietsers die uit de richting van Putte komen zullen op de ovonde tijdelijk een andere route volgen. Met de fiets volg je niet langer het korte stukje fietspad vooraan de Hoevensebaan (tussen Dorpsstraat en Korte Vredestraat) maar kan je gewoon rechtdoor (tegen richting) via ’t Oud-Gemeentehuis, Kruidvat e.d. op de Antwerpsesteenweg. Het bestaande voetpad wordt hier opgesplitst in voet- en fietspad (net zoals dat ruim een jaar geleden ook gebeurde).

Redenen van deze ingrepen zijn enerzijds de werken aan site Bruggeske op de Hoevensebaan. Zo kan zowel de veiligheid van voetgangers en fietsers als het bijhorende werfverkeer gegarandeerd worden.
Anderzijds is de bushalte aan de Antwerpsesteenweg met de huidige coronamaatregelen beter geschikt voor reizigers en voetgangers om afstand te houden dan het huidige smalle voetpad op de Hoevensebaan.

Deze maatregelen zijn momenteel voorzien tot eind augustus 2020.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *