Tia Hellebaut strijkt neer in Stabroek voor sportkamp met atletiekclub JAKS

Burgemeester Rik Frans en schepenen Sarah Demartelaere en Liesbeth Bardyn brachten een bezoekje aan het sportkamp en gingen samen op de foto met Tia Hellebaut en de deelnemers.

STABROEK – Hoog bezoek deze week in Stabroek, want Tia Hellebaut geeft atletiekkamp aan 36 kinderen, samen met de nieuwe atletiekclub, JAKS. Met ‘Tia Hellebaut Academy’ geeft ze technische onderdelen van het atletiek, zoals: hoogspringen, speerwerpen en kogelstoten.

oefenen voor het hordelopen

Van 18 juli tot 22 juli genieten 36 kinderen van een atletiekkamp met de voormalige Olympische kampioene in het hoogspringen, Tia Hellebaut. Samen met de nieuwe atletiekclub, JAKS, organiseren ze een echt sportkamp met de technische onderdelen van atletiek: hoogspringen, speerwerpen, kogelstoten, hordelopen, verspringen,…

het aanleren van het kogelstoten

hordelopen

Vijftien kinderen zijn lid van JAKS, maar de andere 21 sporters komen van andere clubs in de buurt. Samen amuseren ze zich en leren ze vooral veel bij van Tia. Vrijdag 22 juli komt ook de partner en ex-coach van Tia, Wim Vanderven, training geven.

speerwerpen

De nieuwe club, JAKS, is ondertussen bezig aan een sterke groei. De Stabroekse atletiekclub heeft ondertussen al 82 leden.

Joppe De Hert

foto’s: Tia Hellebaut Academy/JAKS

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder