Thomas Van Wijk ontwerpt schoen van de toekomst

Tinne Oltmans en Thomas Van Wijk met de schoen van de toekomst


STABROEK – Tijdens de opendeurdag van het PITO op zondag 6 mei, werd de scholencampagne waarbij bekende Vlamingen 10 tot 14-jarigen uitdaagden om een technische of beroepsopleiding een cooler imago te geven, afgesloten. De uitdaging voor PITO Stabroek kwam van Staf en Mathias Coppens. Zij vroegen aan straffe leerlingen om schoeisel van de toekomst te ontwerpen. Helaas konden de broers niet aanwezig zijn en werden zij vervangen door actrice Tinne Oltmans en Juan Gerlo van Ghost Rockers.
Uit de 27 inschrijvingen kwam Thomas Van Wijk (12) als winnaar uit de bus. Hij ontwierp de e-schoen die op eenzelfde manier werkt als de e-bike. .Thomas kreeg een beker en een bluetooth speaker.  De actie werd afgesloten met een optreden van Tinne en Juan op de speelplaats van de school.
Daarnaast hadden de leerlingen van het 3de en 4de jaar van de lasafdeling een reuzenschoen gemaakt, die kon dienen als een schuif af.
De opendeurdag zelf kon weer op een grote belangstelling rekenen. Meer dan 5000 bezoekers maakten kennis met de verschillende opleidingen en afdelingen van de school.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *