Tentoonstelling: “Door de lens van de dorpsfotograaf”

Fotoclub DIKA organiseert een bijzondere tentoonstelling met als titel: “Door de lens van de dorpsfotograaf”. Deze vindt plaats in EXPOG, ‘t Oud Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 2, Kapellen.

De tentoonstelling focust op volgende items:

* De dorpsfotografen in Kapellen, van 1901 tot 2006, van Hoelen tot Gazin: De verhalen van de ‘Kapelse’ fotografen worden in woord en beeld gebracht. Met de medewerking van de families van de fotografen en de Koninklijke Heemkring Hoghescote worden unieke foto’s en voorwerpen uit de periode 1901 tot 2009 bij elkaar gebracht. Highlights: originele foto’s op ‘Carte de Visite’ van Frans Hoelen, stenen tafel uit 1900 waarop Hoelen de foto’s ontwikkelde, de pijp en de originele camera van Jaki Pals

* Belgische camera’s, van 1870 tot 1960: Een grote en uitzonderlijke collectie met Belgische camera’s en gerelateerde voorwerpen  wordt geëxposeerd. Verschillende private verzamelaars tonen hun unieke en historische stukken in exclusieve bruikleen. Highlights: Daguerreotype foto van 1853 uit Antwerpen , originele camera van 1870 afkomstig uit de studio van Alfons Watteyne (stadsfotograaf Brugge), collectie Gevaert winkel displays.

* Modelfotografie met oude camera’s: De leden van fotoclub DIKA maakten foto’s van de oude camera’s met modellen in historische kledij, met een knipoog naar ‘de tijd van toen’. Onze modellen lopen ook rond in de expo, je kan er misschien een barones uit de Belle Epoque of de Blues Brothers tegen het lijf lopen.

* Demo natte-plaat-collodium fotografie: Deze bijzondere techniek uit 1860 wordt gedemonstreerd op de expo. U zal merken dat de hiermee gerealiseerde werken van een tijdloze schoonheid zijn.

* Historische decors: De leden van fotoclub DIKA bouwden een fotostudio anno 1900 en een fotowinkel uit 1980 na. U kan zelf in een ‘gevangenisstoel’ plaats nemen voor een selfie, of aan de winkeltoog van de dorpsfotograaf een ‘bestelling’ plaatsen!

Deze tentoonstelling is een must voor iedereen die een warm hart heeft voor de lokale geschiedenis en de historische en hedendaagse fotografie.

De tentoonstelling is geopend vanaf 5/1, alle zaterdagen en zondagen van januari:
5/1, 11+12/1, 18+19/1 en 25+26/1 steeds van 10 tot 17u.

Info: www.dikafotografie.be/180-jaar-fotografie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *