Tentoonstelling: Louwke Poep 75 jaar en één coronajaar later

KAPELLEN – De bommen waren gevallen, de huizen verkoold, de stemmen verstild, de lichamen verstijfd.
En dan, na vier lange bange jaren, … de oorlog is gedaan! Vreugdekreten, geroep, gelach, gekus, geknuffel, gespring en gedans.
Het échte leven mag weer beginnen! En het herbegon met tranen en treuren en rouwen om wie er niet meer was. Met opruimen, schoonmaken, heropbouwen en in Kapellen met het herdenkingsmonument Louwke Poep. Het mag gezegd worden: een stevige madam met behoorlijke rondingen om het opnieuw LEVEN te vieren én te treuren over wat nooit had hoeven gebeuren.
Nooit meer oorlog, werd er gezegd, door de gewone mens, door de machthebbers. Nooit meer! Sindsdien zijn er al veel oorlogen over heel de wereld om diverse redenen begonnen en geëindigd met grote verliezen en immens menselijk leed.

En sinds begin 2020 woedt er een andere, vreemde oorlog. Een niet tastbare, onzichtbare vijand heeft zich over de wereld verspreid en verstopt in de bouwstenen van onze lichamen. Maar ook deze oorlog zal eindigen en dan gaan we terug naar het licht en het leven! Maar ondertussen werken de kunstenaars van Kappa door en vertonen hun werken met hun impressies om de wereld te onthullen wat macht en onmacht, verdriet en troost, kracht en hoop voor hen betekenen. Op de vleugels van de hoop.

De exposanten: Annemie Van Dorpe, Annie Janssen, Christel Rapier, Christ’l Lamot, Erik Simons, Ivan Janssens, Jacques Raemaekers, Jan Daneels, Jeannine Anné, Jef Clonen, Jos Hechtermans, Karin Quintin, Lia Samson, Lucien Denissen, Lucy De Vocht, Lutgarde Verbeeck, Marc Leys, Maria Peeters, Patricia Dolezal, Riet De Bakker, Rob Spitaels, Ward Van Honsté, Willy Van de Velde, Winnie Lemmens, Yolande Van de Weerd, Yvo Kockx

De tentoonstelling is open op zaterdagen 6, 13 en 20 maart en zondagen 7, 14 en 21 maart van 10u – 17u in het Oud-gemeentehuis Expog, Antwerpsesteenweg 2 te Kapellen
Coronaproof: een beperkt aantal bezoekers zijn toegelaten.
Gratis toegang.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder