Tafeltennis icoon Leo Stevens overleden

In woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Kalmthout overleed op 1 juli jl. plots, maar rustig Leo Stevens. Hij werd 91 jaar. In onze contreien was Leo Stevens gekend als een echt tafeltennis icoon. Hij was initiatiefnemer en stond mee aan de wieg van verschillende tafeltennisclubs in onze regio en hij reeg zelf tot op hoge leeftijd de kampioenstitels aan elkaar. Voor de tafeltennissport was hij een ware ambassadeur in hart en nieren.

Leo Stevens werd geboren in Antwerpen op 6 april 1931. Hij huwde met Lea Lepée (†) en werd vader van vier kinderen. Kennis maken met het tafeltennis deed hij op zestienjarige leeftijd, toen hij na de oorlog een tijdje in een revalidatiecentrum verbleef om aan te sterken. Daar stond een pingpongtafel waar hij regelmatig mocht invallen. Hij is blijven tafeltennissen en heeft dit uiteindelijk meer dan 70 jaar gedaan. Op deze tijdspanne verzamelde hij tal van kampioensbekers en -medailles. Op 87-jarige leeftijd kroonde hij zich nog tot Belgisch kampioen en op 79-jarige leeftijd won hij in zijn categorie nog een groot internationaal tafeltennistornooi in Duitsland. In 2015 hield schepen van sport Luc Devriese (N-VA) eraan Leo Stevens persoonlijk te huldigen voor zijn sportcarrière. De schepen vertelde daarbij hoe hij Leo Stevens altijd als een sportieveling gekend had. Hij zag hem dagelijks voorbij rijden wanneer hij met zijn fiets van Kapellen naar zijn werk bij General Motors trok. Leo Stevens is trouwens ook een verdienstelijk veldloper geweest én hij kroop vroeger ook nog regelmatig in de pen om sportartikels te schrijven voor ’t Polderke. Hij hield er daarbij van om de goede prestaties van zijn clubgenoten op tafeltennisvlak in de kijker te zetten.

Van Leo Stevens wordt afscheid genomen op donderdag 14 juli om 11 uur in de aula van het uitvaartcentrum Hofmans te Kalmthout, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats van Kalmthout-centrum.

Rouwadres: Familie Stevens-Lepée, p/a uitvaartzorg Hofmans, Kapellensteenweg 205, 2920 Kalmthout – online condoleren: www.uitvaartzorg-hofmans.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder