’t Polderke verzekert haar toekomst met Joppe en Jorrit

Verantwoordelijke uitgeefster Helena Van Looveren met haar opvolgers
links Jorrit Verwimp en rechts Joppe De Hert

STABROEK – Toen op 24 februari 1952 het eerste Polderke van de pers rolde, had stichter Stan Hendrickx niet kunnen denken dat meer dan 70 jaar later zijn krantje nog steeds een vaste waarde zou zijn in onze streek. Het is net daarom dat verantwoordelijk uitgeefster Helena Van Looveren het voortbestaan wil verzekeren en de fakkel doorgeeft aan twee jonge gedreven streekgenoten Joppe De Hert en Jorrit Verwimp.

Helena Van Looveren aan het woord: “Ter gelegenheid van ons 70-jarig bestaan maakte ik samen met mijn twee neven Peter en Paul Hendrickx een boek over ons Polderke. Marleen, mijn rechterhand, en ik doorbladerden ons archief en selecteerden de meest opmerkelijke feiten die er speelden in het bestaan van ons krantje. Gevoelsmatig klopte voor mij het plaatje en was er precies een hoofdstuk afgerond. Mijn nonkel Stan was vrijgezel, tante Amanda die de fakkel na zijn plotse overlijden in 1985 overnam, had geen kinderen en veel van hun tijd ging naar activiteiten voor het Polderke. Er komt best veel bij kijken en daarom namen we enkele jaren geleden pas afgestudeerd journalist Joppe De Hert mee aan boord, kwestie dat met deze verjonging er een nieuwe wind door onze redactie zou waaien. Joppe was ook nauw betrokken bij het boek. Toen leerden we ook Jorrit Verwimp uit Putte kennen. Als grafisch ontwerper stond hij in voor de lay-out van het boek. We merkten de interesse van de jonge mannen en zegden al lachend dat het misschien leuk zou zijn dat zij het verder zouden doen.” “We hadden het er tussen pot en pint al eens over gehad dat wij het Polderke ooit wilden overnemen”, zegden Joppe en Jorrit. Enkele maanden geleden ging de bal aan het rollen. “Voor ons is het een zegen dat deze streekgenoten ons pad kruisten en het zien zitten om ons werk verder te zetten. Het moment was daar.” 

Bedankt
Bart en Helena gooien het over een andere boeg. Maar de rest van de redactie blijft mee aan boord. “Wij zullen het vanop de zijlijn blijven volgen en springen af en toe nog wel eens bij. Wij zetten de activiteiten van de drukkerij verder maar de openingsuren worden een beetje aangepast.”, aldus Helena.  Via deze weg willen wij uiteraard iedereen danken, al onze trouwe medewerkers door de jaren heen en uiteraard ook alle lezers en adverteerders, want zonder hen geen Polderke. Wij wensen Joppe & Jorrit alle succes met deze nieuwe uitdaging en hebben er alle vertrouwen in dat zij het goed gaan doen. Ze zijn geworteld in onze streek en weten wat hier leeft. Ga er voor!
Helena & Bart

Volgende generatie
“En vanaf januari is het dus aan ons. Wij zijn twee jonge gasten die al heel ons leven in de Polder wonen en in heel wat (jeugd)verenigingen hebben gezeten. ’t Is ook van dat drukke leven in onze streek dat we elkaar kennen. Na de samenwerking voor het boek van 70 jaar ’t Polderke begonnen we al te dromen en in de kantine van KSK Nieuw Stabroek lachten we er toen mee wat we met het magazine zouden doen als we het ooit zouden overnemen. Het is in diezelfde kantine dat we er voor het eerst over spraken toen Bart en Helena officieel met de vraag kwamen om ‘t Polderke voort te zetten.  We hebben lang nagedacht om het over te nemen, maar vooral één argument trok ons over de streep: “Het Polderke mag toch niet verloren gaan. Want dit prachtige magazine is het levende bewijs van hoe sterk onze regio aan elkaar vasthangt. En dat willen we graag zo houden. We zijn beide ontzettend geëngageerd in de streek, we weten wat hier leeft, we kennen de passie voor het gansrijden en zijn fiere inwoners. Met die ingesteldheid willen we de waarde van het magazine koesteren.  Dus geen schrik, Je zal nog steeds om de twee weken dit magazine kunnen lezen met de typerende en unieke verhalen van de Polder en haar inwoners. En online blijven we je op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes uit de streek. Hopelijk krijgen we van u het vertrouwen om samen in dit nieuwe hoofdstuk te duiken. Wij doen er alvast alles aan om de charmes van ’t Polderke te behouden. 
Bart en Helena, bedankt om ook van jullie het vertrouwen te krijgen om jullie werk voort te zetten. Jullie hebben het klaargespeeld om van dit magazine in de 21ste eeuw nog steeds een sterk medium te maken en dat is niet gemakkelijk. We beseffen heel goed welke waarde ’t Polderke voor jullie heeft en wat het voor Stan Hendrickx, Amanda Hendrickx, Staf De Lie, en nog vele anderen heeft betekend. Dat vergeten we niet. We hopen dan ook dat ’t Polderke nog vele generaties mag overleven. Leve de Polder!”.
Joppe en Jorrit.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Proficiat, aan allen! Fijn om te lezen dat de toekomst verzekerd blijft en dat ‘t Polderke in goeie handen blijft. Veel succes met jullie plannen, alle 4!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder