Synagoge in de kijker op Open Monumentendag

KALMTHOUT – Zoals elk jaar kijken we weer reikhalzend uit naar Open Monumentendag. Op zondag 12 september krijg je de unieke kans om kennis te maken met de synagoge in de Leopoldstraat 58 in Kalmthout.

Helaas laat de slechte staat van het gebouw niet toe om bezoekers veilig te ontvangen. Daarom creëerden we een digitale bezichtiging van deze bijzondere plattelandssynagoge. zie: https://kalmthout.be/openmonumentendag/

Een wandeling met gids
Wil je meer leren over het Joodse verleden van Heide, schrijf je dan snel in voor een van de gegidste wandelingen. De wandeling duurt  ongeveer 45 minuten en is gratis. Beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij. Startplaats: station Heide, Heidestatieplein 2. Inschrijven kan hier. 

Fototentoonstelling
We verzamelden foto’s van vroeger en nu en verschaffen je meer uitleg over de toekomstige renovatie van het gebouw. Deze tentoonstelling kan je bekijken in de tuin van de synagoge.

Zondag 12 september van 10 tot 17 uur – gratis.
Organisatie: gemeente Kalmthout

©gemeente Kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder