Suske en Wiske ontvangen kinderen in vaccinatiecentrum Noorderkempen

De striphelden Suske en Wiske helpen de kinderen als het wat moeilijker gaat

BRASSCHAAT – Dit weekend startte het vaccinatiecentrum Noorderkempen met de kindervaccinaties. De kinderen krijgen niet zomaar een spuit, maar onder het toezicht van Suske & Wiske worden ze gevaccineerd. De striphelden zijn elk weekend aanwezig en helpen de kinderen als het wat moeilijker gaat.

De striphelden zijn elke weekend aanwezig

De vaccinaties bij kinderen is dit weekend begonnen in het vaccinatiecentrum Noorderkempen. Alle kinderen tussen 5 en 11 jaar uit Brasschaat, Essen, Kapellen, Kalmthout en Wuustwezel krijgen hun eerste prik op het militair vliegveld in Brasschaat. Dat gebeurt in het bijzijn van striphelden, Suske & Wiske, om op een kindvriendelijke manier de kinderen bij te staan.

“We zochten naar een kindvriendelijke manier om de kindervaccinaties te starten en als je dan in onze regio kijkt, kom je uit bij Suske & Wiske.”, begint voorzitter, Cindy De Roeve. Willy Vandersteen, de tekenaar van Sus en Wis, groeide op in Kalmthout. “Suske & Wiske zijn helden uit onze streek en het blijft een mooi verhaal. Zij zullen de kindjes moeten afleiden die moeite hebben met een spuit te krijgen en ze zelfs troosten, als dat nodig is.”

Maar niet alleen Suske & Wiske zelf zorgen voor afleiding. Heel het vaccinatiecentrum is omgetoverd tot het stripthema. “In de vaccinatieruimtes hebben we displays met alle stripfiguren van Suske & Wiske, kleurplaten en kleine stripverhaaltjes. Dat hebben we, via Jan Francken, gekregen van Uitgeverij De Standaard en Studio Vandersteen.” Al dat materiaal moet de kinderen afleiden tijdens het krijgen van hun vaccinatie.

De twee striphelden zullen elk weekend aanwezig zijn, wanneer de kinderen gevaccineerd worden. “Elk weekend staat ingepland voor de kinderen. Zelf kunnen ze een moment inplannen om bijvoorbeeld met heel het gezin langs te komen.” En dat heeft al goed gewerkt, want het afgelopen weekend waren alle momenten al volzet. “Al willen we geen campagne voeren, we willen de ouders zelf laten beslissen of ze hun kinderen laten vaccineren.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder