Straatfeesten festival Kalmthout gaat door op vernieuw elan

straatfestival
Op vrijdag 4 april 2014 werd het nieuwe project van Straatfeesten VZW onder enthousiaste belangstelling voorgesteld. De 38e editie van het Kalmthoutse festival belooft zijn reputatie van ondertussen legendarische, verrassende gezelligheid alle eer aan te doen en gaat door op 6-7-8 juni in Kalmthout.
In 2013 kondigde voorzitter Hans de Schepper aan dat hij na negentien jaar de fakkel overdroeg aan een volgende generatie. Luk Pockelé en Jan Van de Moer, beiden ervaren rotten in organisaties van evenementen in het noorden van Antwerpen hebben de taak op zich genomen om, met een al even ervaren team het pinksterfeest naar z’n 40e verjaardag te leiden. En hoe! Alhoewel de kleinere festivals het niet gemakkelijk hebben om te overleven, blijft Straatfeesten ook dit jaar het hele weekend gratis toegankelijk. Twee volwaardige podia nemen bezoekers (jong, nog-steeds-jong en jong-geweest) mee langs een pretparktocht vol spannende attracties. Zo blijven ook de kinderrommelmarkt, rommelmarkt en de verrassende straattheateracts een vast onderdeel van het programma. Het muziekprogramma blinkt ondertussen van veelzijdigheid.
Vrijdag 6 juni warmen de drie nabijgelegen cafés het publiek lekker op met een terrassenavond. Hier kan je de sfeer van het weekend al diep opsnuiven.
Zaterdagnamiddag 7 juni spoelen niemand minder dan de zeebonken van Kapitein Winokio aan op het hoofdpodium voor het gemeentehuis. ’s Avonds mag Billie Leyers bewijzen, dat je net als je vader Jan reeds 3 maal deed, niet toevallig op Straatfeesten terecht komt. Antwerpse Skaband Bottle of Moonshineen VIERgezicht en -lijf, Lisa Smolders sluiten de avond af met de warmste dansmuziekjes. De Bibstage staat dan weer bol van de beste dansmuziek met bassen van dj slow, Boogie Belgique, Bafana en vele anderen.
Zondag 8 juni grijpt Customs de kans om Kalmthout plat te spelen. De opwarming is dan al gebeurd door onder andere de lokale supergroep in spé King Dalton, en de bluegrass from Campwood The Blind Horny Toads. Straatfeesten 2014 wordt waardig afgesloten door Only the Lonelies, een maffe verzameling Studio Brusseldj’s zoals Nelles de Caluwé en Pieter Van Assche, en Skyve.
Meerwaardezoekers vinden zondag ongetwijfeld hun ding aan de Bibstage met de wereldmuziek van radio Martiko, de dansinitiatie van Dancing Sophie en de onweerstaanbare swing van Slick Nick & The Casino special.
Omdat het sinds jaren een wederkerende vraag is, of de Straatfeesten het volgend jaar nog kan doorgaan, maakten de mensen van de VZW een prikkelend filmpje voor de “believers”.   http://vimeo.com/90869646
www.straatfeesten.com –  www.facebook.com/straatfeesten

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder