Ster ZLM Toer met topsprinters en andere groten namen


Met de nationale kampioenschappen en de Tour de France voor de deur, staan deze week heel wat internationale toprenners aan de start van de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk. De vijfdaagse wielerkoers in het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen start komende woensdag 14 juni in Westkapelle en heeft een sterk deelnemersveld. Liefst zeven teams die over enkele weken ook de Tour de France rijden doen mee en op de startlijst staan namen van toprenners als Marcel Kittel, André Greipel, Dylan Groenewegen, Niki Terpstra en wereldkampioen veldrijden Wout van Aert.
Van Westkappelle tot Oss
Het Ster ZLM Toer peloton krijgt ook dit jaar weer een gevarieerd parcours voorgeschoteld, met kansen voor sprinters, aanvallers en klassementsrenners. Woensdag 14 juni begint de vijfdaagse met een 7,5 kilometer lange proloog in het Zeeuwse Westkapelle. Dat is de eerste etappe. In de tweede etappe rijdt het peloton vervolgens via een mooie route met wellicht kans op waaiers, van Tholen naar het Brabantse Hoogerheide. 186,6 kilometer moet het peloton dan afleggen.Buchten, waar het jaarlijkse wielerweekend die dag begint, is op vrijdag 16 juni het decor voor de start en finish van de derde etappe. Dat kan een slopende rit worden, want de renners leggen liefst 210 kilometer af en passeren bekende beklimmingen als de Cauberg, Eyserbosweg en vele anderen. Een dag later wacht hen dan de 186 kilometer lange koninginnenrit door de Belgische Ardennen, waarbij gestart wordt in Verviers en de finishstreep getrokken is op de stuwdam van La Gileppe. Oss, waar vorig jaar de tweede etappe was, is op zondag 18 juni zowel start- als finishplaats van de vijfde etappe. In die 180,9 kilometer lange etappe is een massasprint goed mogelijk, maar in 2016 bleek juist dat de aanvallers ook kans maken. Wesley Kreder (Roompot-Nederlandse loterij) bleef het peloton toen voor en won.
Etappeschema Ster ZLM Toer – Grote Prijs Jan van Heeswijk 2017:
Woensdag 14 juni: 1e etappe Proloog Westkapelle 7,5 kilometer
Donderdag 15 juni: 2e etappe Tholen – Hoogerheide 186,6 kilometer
Vrijdag 16 juni: 3e etappe Buchten – Buchten 210,0 kilometer
Zaterdag 17 juni: 4e etappe Verviers – La Gileppe 186,0 kilometer
Zondag 18 juni: 5e etappe Oss – Oss 180,9 kilometer
Info: Ster ZLM Toer is te volgen op de website www.sterzlmtoer.nl of via twitter.com/sterzlmtoer en facebook.com/sterzlmtoer.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *