Stef Kamil Carlens in Kerk Attenhoven te Hoevenen

Vrijdag 24 juni 20u20: muziek/pop:
Stef Kamil Carlens

Stef Kamil studeerde aan het Rijksinstituut voor kunstonderwijs in Antwerpen. Hij werd bekend als lid van de formatie dEUS, waarin hij basgitaar speelde en ook zong. In 1996 verliet hij de band om zich meer te gaan richten op zijn eigen projecten, voornamelijk Moondog Jr., dat later werd hernoemd tot Zita Swoon. Ook speelde hij in Kiss My Jazz van ex-dEUS-collega Rudy Trouvé.
Behalve muzikant is Stef Kamil Carlens ook beeldend kunstenaar. Hij exposeert regelmatig zijn werk, dat bestaat uit schilderijen, sculpturen, collages en installaties.
In 2008 nam hij samen met Zita Swoon en Raymond van het Groenewoud de Wappersong op. Deze protestsong over het project van de Lange Wapperbrug in Antwerpen, heeft “Walk and don’t look back” van Peter Tosh en Mick Jagger als melodie. De tekst is van Patrick De Witte. Burgemeester Patrick Janssens verwees naar deze songtitel toen de kritiek op de Oosterweelverbinding toenam.
In 2010 nam hij ook een lied op met Yevgueni, het nummer “We Zijn Hier Nu Toch” is een herwerkte versie van Yevgueni’s nummer.

Kassa € 20 – Voorverkoop € 18 org Transept  –  www.kerkattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *